Studenti (ne)će na praksu?

Piše
Diana Radobuljac

Apr 13, 2016

Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović u utorak je gostovao na HRT-u i progovorio o najvažnijoj studentskoj temi, kurikularnoj reformi obrazovanja, koja je neizbježna ukoliko želimo da mladi ostaju u Hrvatskoj. 

Svi se nadamo da najavljena reforma obrazovanja nije još jedno mrtvo slovo na papiru i politička retorika koja ostaje u nekim višim sferama a da ne dotakne realizaciju. Nadu daju govor i dosadašnji potezi Šimuna Anđelkovića koji je, govoreći na HRT-u, pogodio samu srž problema.

Rektor splitskog Sveučilišta istaknuo je kako se danas na tržište rada plasiraju studenti koji znaju sve, a ne znaju ništa. Nekad je diploma značila i radno mjesto, a danas predstavlja samo skupu ulaznicu na tulum nemilosrdnog tržišta.

Anđelković je prigovorio o nužnosti stručne prakse i bolje umreženosti profesora i studenata putem online projekata. Novim pravilnikom, koji je donesen izvan kurikuluma, na ljeto bi prva generacija studenata imala priliku krenuti na praksu. Rektor se nada kako će ideja zaživjeti kroz godinu dana i da će rektorski zbor usvojiti ovakav način rada.

Detaljnije objašnjenje rektora Anđelkovića možete pročitati u članku na S4S portalu.

Komentari