Danas je Međunarodni dan mladih

Piše
Petra Haleš

Aug 12, 2017

Na današnji dan 1999. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila je preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. kolovoz proglasi Međunarodnim danom mladih.

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan mladih. Tema za obilježavanje ovog dana svake godine je drugačija, a ove godine je Youth Building Peace – Mladi grade mir.

1

Ujedinjeni narodi naglašavaju kako je Međunarodni dan mladih 2017. posvećen obilježavanju doprinosa mladih u sprečavanju i transformaciji sukoba, kao i uključivanju, društvenoj pravdi i održivom miru.

U Hrvatskoj se također obilježava ovaj dan raznim aktivnostima. U Splitu je, uz financijsku pomoć grada, savjet mladih Grada Splita u suradnji s udrugama F&ST, Info zona, iTHEom, KAM HRAM, Klub mladih Split i Koalicija udruga mladih pripremio različite aktivnosti. Program traje od četvrtka do nedjelje, a neke su od aktivnosti Street Art i Street Music, dan društvenih igara, biciklopopravljaonica i cirkusiranje.

Zagrebu, svi mladi u dobi od 15 do 30 godina, uz predočenje osobne iskaznice mogu na besplatno kupanje u bazenima na Šalati. Udruga ZAMISLI, koja je nositelj programa Regionalnog info-centra za mlade Zagreb, i ove je godine pripremila zanimljiv program za mlade koji mogu provjeriti svoje znanje u pub kvizu, baviti se sportom i dr.. Više informacija možete pronaći ovdje.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svim mladima čestita Međunarodni dan mladih uz poruku:

 Iskrena nam je želja da mladi i dalje aktivno doprinose boljem razumijevanju i unaprjeđenju svog položaja u društvu. Poštujući angažman i rad mladih, te aktivnosti i trud pojedinaca na stvaranju uvjeta za osobni razvoj i razvoj društva u cjelini, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svim mladima čestita Međunarodni dan mladih.

Gdje se sve u svijetu obilježava Međunarodni dan mladih možete pronaći ovdje.

Komentari