“Gangnam style” više nije najgledaniji na YouTubeu

Piše
Mateo Galić

Jul 14, 2017

Nakon pet godina pjesma “Gangnam style” južnokorejskog pjevača PSY-ja nije najgledanija na  YouTubeu. Tko ju je skinuo s trona?

Pjesma Gangnam Style je svojedobno ‘pokvarila’ brojač pregleda na YouTubeu jer se dotad nikad nije dogodilo da neka pjesma ima toliko pregleda. Sada je jedna pjesma uspjela skinuti Psyjev rekord.

Ovu pjesmu je po broju pregleda prestigao drugi hit – “Vidimo se ponovo” (See You Again) – koju izvode Wiz Khalifa i Charlie Puth. Ova balada do danas je imala 2,895,724,882 pregleda, dok je PSY-ajeva pjesma pogledana 2.894.426.475 puta.

Ako bi se pjesma “Vidimo se ponovo” puštala uzastopno onoliko puta koliko je pogledana na “YouTubeu”, emitiranje bi trajalo do 21 759 godine, prenosi BBC.

Ako bi jedna osoba odlučila pogledati oba šampionska strima jedan iza drugog, morala bi početi gledanje u periodu vrhunca posljednjeg ledenog doba. Nova šampionska pjesma napisana je za film “Paklene ulice 7” i posvećena je glumcu Paolu Walkeru, koji je poginuo u prometnoj netgodi prije završetka snimanja filma.

Pjesma je bila naprodavanija u 2015. godini i bila je nominirana za nagrade “Grammy” i “Oscar” u kategoriji za najbolju pjesmu.

Komentari