MOZAK VOLI ZDRAVO – radionice

Piše
Mateo Galić

Mar 09, 2018

Mozak voli zdravo projekt je koji za cilj ima motivirati i zainteresirati mlade ljude o brizi za vlastito zdravlje, pri čemu se poseban naglasak pridaje pravilnom načinu prehrane, redovitoj tjelovježbi te iznimno važnoj osobnoj motivaciji.

Prije održavanja Mozak voli zdravo konferencije održat će se niz radionica na kojima se možeš educirati o zdravlju i pronaći davno izgubljenu motivaciju. 

PSIHOLOŠKA RADIONICA

13. ožujka “Kako promijeniti životne navike i ustrajati u tome?” – Mentalni trening

FFZG / 16 – 17:30 h / Konferencijska dvorana

Radionica na kojoj ćeš saznati više o promjeni životnog stila te kako postati i ostati motiviran za promjenu. Neaktivnost i sjedilački način života jedan su od vodećih zdravstvenih rizika suvremenog društva. Koji su pokretači u pozadini sklonosti vježbanju i aktivnom životnom stilu, odnosno što je to što ljude sprječava da se pokrenu, čak i onda kada su sami svjesni da im je to nužno, korisno, čak i potrebno?

RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE

14. ožujka “Napravi svoju formulu mladosti” – Aromaterapija “Viola” by Katica Wolf

PBF / 17 – 19 h / P4 dvorana

Koja su prednosti korištenja prirodne kozmetike i kako se možemo jednostavno, jeftino i učinkovito njegovati, reći će ti Katica Wolf. Katica već duži niz godina održava radionice za izradu prirodne kozmetike na kojima educira kako izraditi vlastitu kozmetiku. Na ovoj radionici svatko će imati priliku napraviti svoj tonik za čišćenje i ulje za njegu lica.

 RADIONICA KUHANJA

15. ožujka “Varivo nije zanemarivo” – Gajbica by Mario Milijević

VerVita, Lanište 1f / 16 – 19 h

Okruženi smo mnogim mjestima gdje se nude brzo spravljena jela koja su puna aditiva i drugih pojačivača okusa. Trend je vraćanje domaćoj, bakinoj kuhinji prilagođenoj 21. stoljeću. Naglasak ove radionice je na uravnoteženim obrocima od najkvalitetnijih namirnica, ekološkog, organskog ili bio podrijetla. Za glavni obrok pripremit ćemo jednostavno i ukusno varivo u veganskoj opciji i opciji s piletinom i domaćim špekom bez zaprške. A za kraj ćemo vam pokazati da desert može i u svom najslađem obliku biti zdrav, ukusan i pogodan za svakoga!

SPORTSKA RADIONICA

16. ožujka “U ritmu capoeire” – Amazonas by Roberto Milani i Maria Peeva

Amazonas centar, Kosirnikova 64 / 15:30 – 17 h

Capoeira je afro-brazilska borilačka vještina koja kombinira različite elemente plesa, glazbe i akrobatike. Prepoznatljiva je po zaigranim i kompleksnim pokretima koji odražavaju snagu, brzinu, spretnost i usmjerenost na odnos. Capoeira je nastala u 16. stoljeću, za vrijeme ropstva. Tadašnji pripadnici afričkih plemena dovedeni u portugalske kolonije za vrijeme robovlasništva, kombinirali su elemente plesa, glazbe i borilačkih tehnika te ih koristili za samoobranu. Capoeira je zapravo borba koja vođena glazbom i ritmom integrira kulturu, povijest i rituale.

 Za radionice je ograničen broj mjesta te se prijave za svaku radionicu obavljaju putem obrazaca dostupnih na Facebook događaju.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Komentari