Nacionalna Platforma Erasmus studentske mreže u Rijeci

Piše
Ana Leko

Dec 01, 2016

U Rijeci se od 2. do 4. prosinca održava Nacionalna Platforma u organizaciji riječke sekcije Erasmus Student Networka. Ta će platforma okupiti više od 60 gostiju iz Hrvatske i Europe, a služi unapređenju organizacije i promicanju mobilnosti.

Na Nacionalnoj Platformi raspravljat će se o kvaliteti raznih aspekata studentske mobilnosti na hrvatskim sveučilištima, radit će se na implementaciji internacionalnih projekata ESN-a na nacionalnu i lokalnu razinu te na edukciji članova ESN-a Hrvatska kroz brojne radionice i predavanja.

Povodom platforme, ESN Rijeka ima cilj predstaviti Primorsko-goransku županiju, Grad Rijeku, Sveučilište u Rijeci i Hrvatsku u najboljem svjetlu kako bi zaslužili nova priznanja i opravdali već dobivena, kao što je titula druge najbolje ESN zemlje u Europi, dobivena u Varšavi prošle godine.

Erasmus Student Network (ESN) najveća je studentska organizacija u Europi, koja djeluje u 40 zemalja i broji više od 15 000 volontera. U Hrvatskoj postoji šest sekcija, jedna od kojih je i ESN Rijeka. ESN je jedina studentska udruga čiji rad, na razini Europe, podržava Europska komisija, dok je na razini Republike Hrvatske podržava Agencija za mobilnost i programe EU.

Detalje možete pronaći i na Facebooku.

 Tekst: ESN Rijeka PR

Komentari