Preminuo Dinko Vujević – član Studentskog kazališta I. G. Kovačić

Piše
Ana Leko

Mar 07, 2016

Dinko Vujević bio je poznat po ulogama u brojnim domaćim televizijskim serijama, a u studentskom svijetu pamte ga kao docenta na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu i člana Studentskog kazališta Ivan Goran Kovačić.

Ovih je dana kulturni i studentski svijet potresla vijest o iznenadnoj smrti Dinka Vujevića, četrdesettrogodišnjeg kazalištarca koji je gradio i sveučilišnu karijeru. Naime, Vujević je bio diplomirani inžinjer kemijske tehnologije i doktor znanosti, a već je nekoliko godina bio docent na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

Osim toga, dvadeset je godina bio član Studentskog kulturno umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić s kojim je glumio u brojnim predstavama i gostovao na mnogim festivalima diljem svijeta. Široj je publici poznat kao glumac u domaćim TV serijama poput Zabranjene ljubavi, Ponos Ratkayevih, Ljubav u zaleđu i drugima, a sinkronizirao je i brojne crtiće.

Dinkova kazališna obitelj na web stranicama SKUD-a I. G. Kovačić napisala mu je dirljivu poruku:

Izašao si iz predstave zvane život, ti, naš ponajbolji, jedinstveni glumče i ostavio nas da u boli prebiremo uspomene na najljepše godine, predstave i trenutke provedene s tobom…

Ostavio si neizbrisiv trag na sceni i u našim srcima. Bila nam je neizmjerna radost i sreća stvarati predstave i družiti se s tobom i ponos što smo se svezali s tobom za cijeli život.

dinko vujević

Izvori: Večernji list, SKUD I. G. Kovačić

Naslovna fotografija preuzeta s weba SKUD IGK

Komentari