Prvi smo ušli: Ovako izgleda nova soba na Savi

Piše
Domagoj Vušak

Sep 15, 2015

Ogledna soba na Savi pravi je primjer kako će izgledati obnovljene sobe u studentskim domovima. Cijena bi im trebala biti oko 400 kuna.

Ekipa portala X-ica.com među prvima je ušla u novouređene sobe Studentskog doma Stjepan Radić. Iako su radovi u punom jeku, napravljen je ogledan primjer sobe ne bi li se studentima prikazalo kako će nove sobe izgledati.

IMG_4504

– Sobe su u skladu s europskim prosjekom, a njihova cijena bit će oko 400 kuna po osobi. No, ugovor još nije potpisan, to su samo naše želje i procjena – rekla nam je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja Studentskog centra za smještaj koja nas je provela gradilištem na Savi.

IMG_4499

Sobe imaju dva kreveta, posteljina se mijenja dva puta mjesečno, a studentima je dostupan i neograničen internet. Sve to ubraja se u cijenu koju smo naveli.

IMG_4497

– Evo, prvi imate priliku uslikati frižider koji će svaka nova soba imati. Ovo je ekskluziva – rekla nam je Rajšić kroz smijeh dok su vrijedni radnici nosili maleni hladnjak i postavljali ga na njegovo mjesto.

IMG_4511

No, ovo nije jedini primjer sobe koji će studenti moći koristiti.

– Na Cvjetnom će postojati sobe koje će imati svoje kupaonice, a u nekim paviljonima na Savi već postoje sobe koje imaju male kuhinje i dnevne boravke. Naravno, njihova cijena će biti viša, a iznos ovisi o kategoriji smještaja – objašnjava nam Rajšić.

IMG_4519

Iskoristili smo priliku i priupitali Rajšić kada će krenuti s isplatom subvencija za one koji su ostvarili pravo na nju.

– Javilo nam se tek nešto više od tisuću studenata. Od brojke od četiri i pol tisuće studenata, to je vrlo mali broj i morat ćemo čekati da se više njih javi. Još jednom apeliram na studente da se jave u Studentski centar kako bi potpisali ugovor.

IMG_4490

Za kraj, gospođa Rajšić je dodala kako se “jedan broj studenata već javio za smještaj na Trešnjevci”, te kako se “svi zainteresirani mogu javiti do 23. rujna” kada će se raditi selekcija i kada će početi useljavanje u prostor na Trešnjevci o kojem smo jučer ekskluzivno pisali.

Photo galerija (22 slika)

Komentari