Savjeti za rješavanje tri najčešća problema na iPhoneu

Piše
Vedran Mikulić

Jul 15, 2017

Ovo su najčešći problemi vlasnika iPhonea: baterija se brzo troši, telefon se iznenada ugasi i pretjerano se zagrijava pri punjenju. Evo kako riješiti ove probleme.

Baterija kratko traje

Idite u Settings > Battery > Battery Usage. Ovdje možete vidjeti koje aplikacije su trošile najviše baterije u posljednjih 24 sata, ali i prethodnih sedam dana. Kliknite na ikonicu sata za više detalja. Obrišite bilo koju aplikaciju koja vam ne treba svakodnevno. Na aplikacijama koje koristite isključite njihovu pozadinsku aktivnost tako što ćete isključiti background updating (Settings > General > Background app refresh) za određene aplikacije ili sve, kako želite.

Ako uz to aplikacija koristi i vašu lokaciju, idite u Privacy i provjerite Location Services i isključite korištenje lokacije za određene aplikacije.

Iznenadno isključivanje

Iako malo tko zna zbog čega se ovo dešava, postoji nekoliko načina kako ovo riješiti. Ažurirajte softver, ako je dostupan novi update. Napravite back-up cijelog telefona, a onda ga resetirajte na tvornička podešavanja. Ako ni to ne uspije, onda odnesite telefon kod ovlaštenog servisera. To je znak ozbiljnog problema.

Zagrijava se pri punjenju

Najčešći uzrok ovom problemu je korištenje neodgovarajućeg punjača, na što tvrtka Apple često upozorava. Vrlo je bitno da koristite originalni punjač. Na stranici Applea imate i uputstvo kako prepoznati originalni, a kako lažni punjač, što će vam sigurno biti od pomoći.

Komentari