Sedam fakulteta seli na Kampus

Piše
Iva Bucić

Feb 05, 2017

Sedam fakulteta dobilo je zeleno svjetlo za preseljenje na osječki Sveučilišni kampus, a osim toga pala je odluka o pokretanju pet novih studijskih programa.

Senat je zemljište u Kampusu dodijelio Pravnom, Poljoprivrednom, Prehrambeno-tehnološkom, Ekonomskom, Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Odjelu za kulturologiju i Umjetničkoj akademiji. Rektor Željko Turkalj naglasio je kako je ovo jedna od odluka donesena s ciljem da Sveučilišni kampus postane pravo središte osječkog akademskog života.

Osim toga, Senat je na sjednici koja se održala zadnjeg dana siječnja usvojio prijedloge i elaborate za dva preddiplomska i tri diplomska studija. Pokreću se, tako, preddiplomski studiji Prehrambena tehnologija i nutricionizam na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu te Matematika i računarstvo na Odjelu za matematiku, a na Umjetničkoj akademiji pokreću se tri nova diplomska studija – Kostimografija, Scenografija te Oblikovanje i tehnologija lutke. Sva tri diplomska studija moći će se upisati kao jednopredmetni ili dvopredmetni.

Više pročitajte ovdje

Komentari