Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije

Piše
Vedran Mikulić

Sep 04, 2017

Inicijativa mladih za ljudska prava- Hrvatska poziva mlade iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u programu „Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije“ koji će se održavati od 13. do 16. rujna ove godine u Vukovaru.

Program organizira Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Francuskim institutom u Zagrebu, Talijanskim institutom za kulturu Zagreb i Europskim domom Vukovar.

Cilj konferencije je putem radionica, diskusija i predavanja predložiti konstruktivne prijedloge nastavnih politika o recentnoj prošlosti koje uključuju regionalnu perspektivu.

Osim sudjelovanja na konferenciji o perspektivama druge generacije u vezi sa suočavanjem s prošlošću koja će se održavati u Gradskom muzeju Vukovar, sudionici će imati priliku sudjelovati u obilasku grada, projekcijama filmova te će u sklopu programa Inicijative posjetiti mjesta stradanja u Vukovaru, kao što su Spomen dom Ovčara i mjesto sjećanja Vukovarska bolnica 1991.

Osim sudionika iz Hrvatske, programu će prisustvovati i mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Kako biste se prijavili na natječaj potrebno je zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • Imate između 18 i 26 godina
  • Zainteresirani ste za teme suočavanja s prošlošću u postkonfliktnim društvima
  • Do sada niste sudjelovali u programima razmjene Inicijative mladih za ljudska prava

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji se nalazi ovdje. Rok za prijavu je 8.9.2017.

Raspored programa možete pronaći ovdje.

Troškovi putovanja, kao i organizacija i troškovi smještaja i hrane pokriveni su od strane organizatora. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na: nikola.puharic@yihr.org.

Komentari