Uljepšajte kapke prema obliku očiju

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 09, 2015

Oči su ogledalo duše, ali kad ih našminkate i pogledate se u ogledalo, vaša duša nije uvijek zadovoljna. Ljepotu oka može se dodatno naglasiti pravilnim šminkanjem. Pritom bi trebali voditi računa o tome kakav je oblik vaših očiju.

Make-up za oči spuštenih kapaka

Ukoliko imate spuštene kapke, svjetlije sjenilo nanesite na unutarnji kut oka i po kapku, a tamniju nijansu na pokretni dio kapka. Naglasite unutrašnjost donje linije trepavica sa svijetlom olovkom i nanesite tamniju nijansu na vanjski dio.

Make-up za male oči

Ako imate male oči, zaboravite na nanošenje samo jedne boje sjenila na cijeli kapak. Bez obzira na to želite li smokey eyes ili natural look, neka se u kutovima vaših kapaka uvijek nalazi bijelo sjenilo koje će vizualno povećati i otvoriti oko. Maskaru nanesite na gornje i donje kapke.

Photo galerija (2 slika)

Make-up za razmaknute oči

Ako vam je razmak između očiju veći od širine jednog oka, onda imate razmaknute oči. U ovom slučaju unutrašnjost oka odmah do nosa morate potamniti više nego za bilo koji drugi oblik oka. Od sredine pa prema vanjskom kutu nanesite svjetlije sjenilo. Pomiješajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše očit. Gornji i donji kapak obrubite tušem ili olovkom za oči. Za ovaj oblik oka ne preporučuje se mačkasti look jer bi još više vizualno razmaknuo oči.

Make-up za približene oči

Ono što je bitno kod ovog oblika je da ih vizualno razdvojimo tako da nanesemo svijetlo sjenilo na veći dio kapka – malo više od sredine, a potom tamnije sjenilo, tako da prijelaz bude što blaži, a krajevi što tamniji. Stvarate iluziju većeg razmaka između očiju tako što u ugao oka stavite svjetlije sjenilo u srebrnoj boji ili šljokice. Maskaru nanesite u suprotnom pravcu kako biste izdužili oko.

Komentari