FlixBus nas je odveo u Beč

Piše
x-ica tim

svibnja 21, 2019

Novinari portala x-ica.com otputovali su FlixBusom. Ovog puta u Austriju, točnije grad Beč.

Ekipa redakcije x-ice ukrcala se u FlixBus koji povezuje Zagreb s austrijskim glavnim gradom. Posjetili smo grad do kojeg vrlo lako i brzo možete doći sjednete li u 17:55 u FlixBus na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru. Iako nas je kiša pratila cijelim putem, nakon samo par sati ugodne vožnje, koja nam je uz besplatni wi-fi preletjela, stigli smo na bečki autobusni kolodvor.

IMG-20190508-WA0023

Nekoliko stotina metara od autobusnog kolodvora u Beču nalazio se hotel u kojem smo bili smješteni.

Sljedećeg smo dana krenuli u obilazak predivnog Beča.

Beč – omiljeno turističko odredište

Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske Monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart.

Katedrala Svetog Stefana

Jedan od simbola Beča, katedrala Svetog  Stefana, smještena je u centru grada i predstavlja sjedište bečkog biskupa. Bečka katedrala duga je 107, a široka 34 metara i predstavlja najvažniji vjerski objekt u Beču. Katedrala Svetog Stefana je odigrala značajnu ulogu u povijesti austrijskog naroda i postala jedan od najprepoznatljivijih gradskih simbola. Zanimljivo je da je baš u ovoj katedrali održana ceremonija vjenčanja Wolfganga Amadeusa Mozarta, kao i njegov pogreb.

Photo galerija (4 slika)

Dvorac Belvedere

Belvedere je naziv za kompleks baroknih palača podignutih za austrijskog princa Eugena Savojskog u bečkom trećem bezirku (bečke gradske općine) – Landstraße, koji se nalazi jugoistočno od gradskog središta (katedrale).

Palače Gornji Belvedere i Donji Belvedere, uz pripadajući park tvore jedan od naljepših baroknih ansambla na svijetu. Danas je kompleks Belvedere pretvoren u muzej, u kojem djeluje Austrijska galerija Belvedere.

Park je tipično barokni, u kojem su biljke i šetnice uredno i simetrično postavljene.

Photo galerija (3 slika)

Prater

Posjetili smo i Prater, najstariji zabavni park na svijetu. Danas je obavezna stanica turista koji posjećuju ovaj grad. Za Prater se kaže da predstavlja mjesto na kojem se spajaju kultura i arhitektura, tradicija i inovacija. Godišnje Prater posjeti čak 4 milijuna ljudi.

Ulaz u Prater je besplatan, a većina ulaznica za pojedinačne atrakcije košta do 5 eura.

Photo galerija (4 slika)

Karlskirche

Iako katedrala Svetog Stefana glasi za najljepšu religijsku građevinu u Beču, nas je najviše oduševila crkva Karlskirche.

Crkva je jedinstvena po mješavini drevnih grčkih i rimskih elemenata s bizantskim, renesansnim i baroknim stilovima. Dizajn je usmjeren oko trijema u stilu drevnog grčkog hrama, okružen s dva stupca po uzoru na Trajanov stup u Rimu. Kao što stup u Rimu prikazuje događanja iz Trajanovog života, tako su na stupovima u Beču uklesane epizode iz života sv. Karla Borromejskog, te prikazuju osobine Postojanosti na lijevom i osobine Hrabrosti na desnom stupcu.

Photo galerija (3 slika)

Ukoliko još niste odabrali destinaciju koju biste željeli posjetiti, vrijeme je da se počnete pakirati za Beč, sigurno nećete pogriješiti.

Photo galerija (11 slika)

Povratak je došao brzo. U 17 sati, na autobusnom kolodvoru u Beču čekao nas je FlixBus koji je i pri povratku bio točan. Mirna vožnja s našim partnerom u Zagreb nas je dovezla na vrijeme. I vama predlažemo posjet čarobnom Beču FlixBusom koji registriranim članovima portala x-ice nudi dodatan popust na putovanja.

FlixBus popusti za studente – novi kodovi

Komentari