2. godišnji koncert Akademskog muškog zbora FER-a

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 21, 2019

U četvrtak, 23. svibnja 2019., u ulaznom predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 20 sati, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će II. godišnji koncert.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor je od tada izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor je do danas održao preko 90 nastupa: u domovini više od 10 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj.

Do danas je Zbor osvojio 5 zlatnih plaketa na međunarodnim zborskim natjecanjima te dvije posebne nagrade stručnog ocjenjivačkog žirija.

Ovogodišnji, II. godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva, vrhunac je rada ove pjevačke sezone i čini glazbeni mozaik suvremenih i istočnih duhovnih skladbi, narodnih hrvatskih skladbi iz Slavonije, Međimurja, zagorja, središnje Hrvatske te Dalmacije te druga glazbena iznenađenja. Publika na godišnjem koncertu može očekivati harmoniju osjećaja.

Gostujući zbor jest Pjevački zbor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, Z(u)bor.

Po završetku koncerta druženje se nastavlja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Komentari