4. Pink day Zagreb

Piše
Lorena Sikavica

Jan 19, 2016

Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca Pink day, Zagreb održava se u središtu Zagreba, u muzeju Mimara 19.ožujka.

Nakon velikog uspjeha koji Pink Day Zagreb, Dan u ružičastom, doživljava već tri godine zaredom, udruga WOW/ Women on Wine promičući kulturu stola, vino i gastronomiju te umjereno konzumiranje alkohola i mediteransku prehranu, točnije – ekstra djevičansko maslinovo ulje – ponajviše među pripadnicama nježnijeg spola, organizira festival i 2016. godine.

I ove će godine okupiti 80-ak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva te posjetiteljima na jednom mjestu omogućiti da degustiraju vina pomno probranih proizvođača nježnih i zavodljivih roséa, s razmjerno niskim postotkom alkohola, ali s mnogo finih aroma.

Ono što ovaj ružičasti festival čini posebnim, osim što je posvećen jednoj „boji“ vina, njegova je okrenutost ženama, pozitivi, kulturi i zbog toga muzej kao mjesto događanja te zanimljive radionice, edukativna predavanja uglednih domaćih i inozemnih gostiju koji atraktivnim eno-gastro temama otvaraju, ali i odgovoraju na brojna pitanja.

Od svojeg drugog izdanja, Festival nudi i Green in Pink („Zeleno, što volim zeleno“) svojevrsni Festival u festivalu, koji predstavlja desetak vrhunskih, većinom domaćih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Na konferenciji za medije 8. ožujka, na sam dan žena u Muzeju Mimara, Pink Day će otkriti sve što će se događati na festivalu, a kako udruga Women on Wine uvijek nastoji podići letvicu i postavlja sama sebi nove izazove, u zanimljivost programa ne treba sumnjati. No, osim što je vinski festival i festival pozitive i optimizma, Pink Day neizostavno i karakteristično uvijek ima i humanitarni karakter. Više o tome saznat ćemo 8. ožujka.

Detaljnije pročitajte na službenoj facebook stranici.

Komentari