5 znakova da je vašoj vezi došao kraj

Piše
Dijana Šimunić

Sep 18, 2019

U početku veze ti i dečko bili ste potpuno nerazdvojni. Sada se to promijenilo? Ako te sve manje zanima što se događa s tvojim dečkom, najvjerojatnije više nisi zagrijana za njega.

U svakoj ljubavnoj vezi ima uspona i padova – to je sastavni dio života i svi parovi bi se s tim morali nositi. No, što kada vam više ne ide? Ovo je pet najčešćih znakova da se tvojoj vezi bliži kraj.

1. Više ne komunicirate kao prije

Tvoj dečko i ti razgovarate sve manje, a ti gotovo da i ne znaš što se trenutno događa u njegovom životu? Vaša komunikacija je sve slabija, a to pokazuje da se kraj bliži. Naime, kvalitetna komunikacija je jako važna u vezi. Nedostatak komunikacije između tebe i dečka uzrokovat će manjak intime, razumijevanja i emocionalne povezanosti. Pokušaj razgovarati s njim i pruži mu potporu – možda ga muči nešto što uopće nema veze s vašom vezom.

2. Izgubila si interes

U početku veze ti i dečko bili ste potpuno nerazdvojni. Sada se to promijenilo? Ako te sve manje zanima (ili te uopće ne zanima) što se događa s tvojim dečkom, najvjerojatnije više nisi zagrijana za njega.

3. Dugo niste spavali zajedno

Seks je sastavni dio svake ljubavne veze, ali ako već mjesecima niste bili intimni ni bliski – nešto nije u redu. Pogotovo bi se trebala zabrinuti ako ste ranije to radili gotovo svakodnevno. Više se ne grlite, ne mazite i ne sjećaš se kad ste zadnji put bili nježni jedno prema drugome? To je znak da vaša veza treba emocionalno buđenje.

Pixabay

Pixabay

4. Sve se češće svađate

U svakoj su vezi normalne povremene svađice. Međutim, ako vaše svađe postaju sve češće, pa i gotovo svakodnevne, i skoro svaki nesporazum završi vikanjem ili plakanjem, kraj je blizu. Možda si primijetila da tvoj dečko sve češće pronalazi i najmanje razloge za svađu, najvjerojatnije je nezadovoljan u vašoj vezi. No, postoji i dobra vijest! Naime, ako u tvojoj vezi postoji svađa, to ipak znači da vam je još uvijek dovoljno stalo. Kad vam postane potpuno svejedno, onda je sigurno gotovo i povratka nema.

5. Nisi sretna

I zadnja, ali nimalo manje važna, je tvoja sreća. Ako u vezi više nisi sretna, zadovoljna kao prije i sve češće osjećaš nezadovoljstvo, možda je vrijeme da kreneš dalje. Čak i u slučaju da još uvijek voliš svog dečka, vjerojatno vaša veza ni nema neke budućnosti.

U svim odnosima i vezama postoji mogućnost da se ljubav s vremenom raspadne. Nije bitno ni ako je veza izgrađena na poštovanju, timskom radu ili ljubavi, uvijek postoji šansa da će se stvari promijeniti. Prije prekida veze najprije moraš utvrditi da je tvojoj vezi zaista došao kraj i da se ne može popraviti. Jer znaš kako se kaže – bolje biti sam nego u lošoj vezi!

Kako se oporaviti od prekida veze?

Komentari