72 sata bez kompromisa u vožnji centrom Zagreba

Piše
Petra Haleš

Oct 04, 2018

Volonterski tramvaj nacionalnog volonterskog projekta mladih proći će ove subote 6. listopada 2018. centrom Zagreba.

U brendiranom 72 sata bez kompromisa tramvaju zajedno će se rutom od Zapadnog kolodvora preko Britanca, Trga bana Josipa Jelačića  i Glavnog kolodvora voziti volonteri, osobe iz javnog života, mediji a očekuju se i predstavnici lokalne i državne vlasti te uz podjelu promo materijala građanima na stanicama uz puštanje glazbenog jingla informirati javnost o projektu.

Projekt 72 sata bez kompromisa, okupit će od 18. do 21. listopada 2018., petu godinu zaredom, oko 3000 mladih spremnih odvojiti svojih 72 sata u akcijama volonterskog maratona i tako staviti na raspolaganje svoja znanja, vještine za izgradnju bolje Hrvatske.

Program rute Volonterskog tramvaja po Zagrebu:

9:30 – 10:00

  • okupljanje volontera, uzvanika, poznatih osoba, medija i organizatora na tramvajskom okretištu Zapadni kolodvor
  • medijske izjave
  • zajedničko fotografiranje

10:00 – 11:00 – vožnja tramvajem (ruta: Zapadni kolodvor – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Trg bana Josipa Jelačića – Zapadni kolodvor)

11:30

  • Odlazak volontera do Petrove bolnice do Zavoda za transfuzijsku medicinu na darivanje krvi

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa

Prijave za ovogodišnji projekt pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku su započele, a brojni mladi od 16 do 30 godina već su odabrali svoju idealnu kombinaciju, kroz koju izražavaju što ih je potaknulo na prijavu, u kojem gradu žele volontirati i s kojim motivom se uključuju, kako bi svi zajedno doprinijeli za bolju Hrvatsku. Mladi svojom prijavom biraju grad ili općinu volontiranja. Prema tome organizatori im dodjeljuju volontersku akciju, a prijavljeni o njoj saznaju tek na samom početku volontiranja – što je i poanta ovog projekta – volontirati bez kompromisa, ne znajući pri prijavi koju akciju ćeš dobiti. Ove godine u projekt je uključeno čak 9 gradova i 1 općina –  Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb a od 2018 i nove lokacije – Metković,. Više od 3000 mladih tako će i ove godine, od 18. do 21. listopada, zajedničkim snagama sudjelovati u  različitim socijalnim, ekološkim, radnim volonterskim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i ostalim institucijama.

Pozivamo vas da nam se pridružite na volonterskoj vožnji kroz Zagreb i time medijski podržite ovaj projekt te i vi postanete dio idealne kombinacije za bolju Hrvatsku punu mladih.

Komentari