Advent u Zagrebu

Piše
Vedran Mikulić

Dec 01, 2018

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka,… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Počeo je ovogodišnji zagrebački Advent.

Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!

Preuzmite brošuru i saznajte što vam nudi ovogodišnji Advent u Zagrebu. Brošuru možete preuzeti ovdje.

Preporučamo svim građanima da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba, objavio je PUZ.

Zabrane prometa

  • od ponedjeljka do četvrtka (do 6. siječnja 2019.) od 17 do 23 sati, zabranjuje se promet na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog za sva vozila osim tramvaja, a  petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći, zabranjuje se promet za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice.
  • petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sati, obustavlja se tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora, a petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći, zabranjuje se promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.
  • svakodnevno od 17 do ponoći, taksi stajalište Vlaška – Europski trg se premješta na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na  Jurišićevu ulicu i izlazom polukružno okretanje kod garaže Ban Centar nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu;
  • svakodnevno od 17 do ponoći, korisnici garaže Ban Centra za prilaz garaži koriste smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag;
  • svakodnevno od 17 do ponoći, autobusna linija ZET-a br. 150 od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga;
  • odobrava se zaustavljanje turističkih autobusa na Palmotićevoj južno od Jurišićeve do Amruševe u desnoj prometnoj traci do 3 minute radi ukrcaja ili iskrcaja putnika.

a

Komentari