Alergije i prehlade pobjedite jakim imunitetom

Piše
Petra Haleš

Sep 19, 2019

Hladnije vremenske prilike uvijek sa sobom nosi nove prijetnje našem imunitetu i metabolizmu – prehlade, gripe, kašalj, curenje sinusa, alergije i mnoge druge bolesti vrebaju posvuda.

Bilo na poslu, u školi, u javnom prijevozu, mogućnost da „pokupimo“ nešto od nekoga je sada najizraženija u cijeloj godini.
Kako bi zaštitili sebe i svoje voljene, posegnite za domaćim, prirodnim pripravcima od zdravih namirnica koje vrlo vjerojatno već imate u kuhinji i pripremite jednostavne napitke za očuvanje imuniteta i borbu protiv zimskih napasnika.

Ako ste već oboljeli, ovi ukusni recepti koji slijede pomoći će i smanjenju simptoma bilo koje bolesti te ojačati metabolizam kako bi se što prije oporavio.

Sok od naranče i rajčice saveznik je vašeg imuniteta

Ova kombinacija je odlična za vaš imunitet zbog visokog udjela vitamina C u sebi.
Vitamin C esencijalan je za održavanje zdravlja, podupire zglobove i zdravlje kože te pomaže imunitetu obraniti se od infekcija i virusa.

Također, vitamin C pospješuje apsorpciju željeza u krvi, još jednog ključnog nutrijenta koji pomaže zdravlju i jačanju stanica.
Najbolje je birati svježe i organsko voće i povrće jer mnogi koncentrati i razni gotovi sokovi sadrže visoke razine šećera u sebi, koji sam po sebi potiče upale u organizmu i time povećava šanse od bolesti.

Više na: wish.hr

Komentari