Studenti Veleučilišta “Nikola Tesla” u humanitarnoj akciji

Piše
x-ica tim

Apr 05, 2019

Studentski zbor Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću zajedno sa Alumni klubom istog Veleučilišta odlučili su pokrenuti akciju za svog prijatelja, bivšeg studenta Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću Roka čiji brat Šimun Petar već 8 godina bori bitku sa tumorom- a tek mu je 11 godina života!

Na inicijativu Rokove prijateljice Anamarije Bićanić Petar Butorac, predsjednik studentskog zbora Veleučilišta “Nikola Tesla” njegov zamjenik Filip Jurišić, predsjednica Alumni kluba Martina Biondić pokrenuli su akciju kojoj je cilj ljude dobre volje potaknuti da pomognu Petru kako su pomogli i maloj Mili Rončević. Uključimo se i olakšajmo život malom Petru Šimunu!

Petrovi roditelji očajni su i iscrpljeni dugogodišnjim borbom. Petar Šimun Maruna jedanaestogodišnji je dječak koji bitku sa zloćudnom bolešću vodi već dugih osam godina.

Njihovu objavu sa Facebooka kojom se moli za pomoć prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji i poznanici,molim vas da pročitate ovaj post,ovu molbu i da ne ostanete imuni. Pokazali smo već srce za Milu, sad se nadam da ćemo se ujedinit za Šimuna Petra. Šimun Petar ima 10 godina i predivno je vedro dijete, nažalost već 8 dugih godina traje njegova borba sa opakom bolešću. Počelo je sa rakom na mozgu, gdje je operiran 2011. u Zagrebu, te se 2016 vratio novi tumor hondaplastični ostosarkom, gdje Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon 2 mjeseca dobiva progres koji Šimina čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi. Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze… a tek njegovim roditeljima? Šimun Petar ima još 2 velike braće i seku koja studira, i žive kao podstanari i jedina primanja su tatina mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignut kredit da bi mogla priuštit Šimunu potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva. Put ih košta 1000 kn svaki tjedan.

Molim vas, pomozimo im. Šimun to zaslužuje! I 5 kn čini čudo to smo pokazali!!

HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code

Šimun Petar Maruna

Adresa: Alojzija Stepinca 31 Maslenica

Izvor: indirektno.com

Komentari