Ana Bučević na početku svakog x-ica tjedna

Piše
x-ica tim

Jan 28, 2019

Novi poker pitanja i odgovora Ane Bučević u rubrici studentski Safari duha.

Draga Ana,

je li moguće položiti ispit za koji imam nekih 70% znanja? Nisam ga najbolje spremila, a jedan mi je od ključnih ispita u godini, pa me zanima Tvoje mišljenje može li mi tu biti od pomoći zakon privlačenja? Ne znam jesam li jasna, ali nakon gledanja Tvoga videa o vibraciji rješenja, stvarno sam stekla ogromno povjerenje u vortex, ali me brine činjenica da ne znam pojedine bitne lekcije bez kojih je skoro pa nemoguće položiti ispit kod moje profesorice. Jedino sam zbog toga skeptična kada razmišljam o ovoj ideji! Drugim riječima, sputava me logika, pa mi treba samo neka sitna “potvrda” ili “dokaz” da je to, uprkos svemu, moguće ostvariti!

I, na kraju, ne mogu, a ne iskoristiti prigodu da Ti se zahvalim na svemu, a prije svega na tome što postojiš!

Upravo si Ti naš anđeo čuvar 💙 Puno pozdrava iz Beograda! 😊

Sve je moguće, ako u to povjerujemo. Moguće je i da te baš ta tvoja profesorica, ne pita ta pitanja. Moguće je i da se baš kada ti dođeš na ispit promijeni profesorica… Ukratko, moguće je sve! Ali u to trebaš vjerovati!

Sama si shvatila da te logika sprječava. Zakon privlačenja ti ne može dati dokaz onoga u što ne vjeruješ. On daje dokaze tvoje vjere. Tome i služe metode. Mi smo ti koji prvo trebamo početi koristiti metode, da bi nam se uvjerenja promijenila. Pitanje nije je li to moguće, u stvari je pitanje koliko to jako želiš, odnosno, jesi li u stanju staviti svoja uvjerenja koja ti ne služe, na kušnju, a ne zakon privlačenja.

Prvo se povjeruje pa se vidi. A, ti želiš vidjeti pa povjerovati. Na žalost ili na sreću, ne ide to tako. I bolje da ne ide. Jer kada zaista shvatiš da si prvo ti ta koje trebaš nešto mijenjati, bez obzira na okolinu, postat ćeš nezaustavljiva i shvatiti svoju istinsku moć. A, tada tek vrijedi živjeti bez obzira na stručnu spremu.

Draga Ana,

moje dvije sestre i ja imamo jedan izazov. Uvjerena sam sve više da je to posljedica odgoja naših roditelja. Naime, kao male nismo bile svjesne tih uvjerenja, no sada ih ja sve više primjećujem. Moje sestre, isto kao i ja, imamo strahove (misli koje stvaramo u glavi). Nekada, kada mi dođu, a ja sam dobre volje, mičem fokus s njih i prebacim sve na drugu misao ili se fokusiram na disanje. Sada nemam napad panike jer znam što mi misli rade i da su to samo misli. No, kao da moj um ima stalnu potrebu plašiti me mislima. Tako je i kod mojih sestara. Budući da o tome često pričamo međusobno, došle smo do spoznaje da imamo jako malo samopouzdanja (na kojemu radimo). Najviše nam se to događa kada smo u centru grada i kada smo okružene s puno ljudi.

Imaš li koji savjet kako se osloboditi svega toga i od kuda ili iz čega potječe taj strah?

Hvala puno! 🙂

Ja ne znam vaše djetinjstvo i vašu prošlost da bih ti sada znala reći odakle vam to? Veliki ste korak napravile čim ste osvjestile da su to vaše misli. A, da ne pričam o koraku koji si postigla da više nemaš napadaje panike. Neka te to motivira. Ako si to uspjela, uspjet ćeš i ostalo. Ovo je sada proces koji neće nestati preko noći. I na to tako gledajte. Kao na proces u kojem ste svaki dan sve bliže svome cilju. Držite se zajedno. Kreirajte zajedno i budite potpora jedna drugoj.

Pričajte sve tri nove priče o uspjehu i kreirajte tako novu budućnost. Svakako, ali svakako, vam preporučam i meditacije u tišini da se izdignete iza programa iz prošlosti i osvijestite što vam vaše misli rade. Rješenje za vas je biti u sadašnjem trenutku. A, to se može naučiti.

Draga Ana,

prvo veliko HVALA za sva videa, tekstove, te svu ljubav i potporu koju daješ svima nama. Ja sam već tisuću godina apsolvent. U životu sam donosila neke odluke koje su me udaljavale od fakulteta. Sada sam u situaciji kada često pomislim da sam glupa i da zbog toga nikada neću završiti fakultet (mala digresija, u djetinjstvu sam od strane jednog roditelja stalno slušala kritike, npr. “ti nikada nećeš naučiti čitati”).

Počela sam učiti, ali to sve ide tako polako da mi ruši i posljednje mrvice samopouzdanja. Imam veliki otpor prema afirmacijama. Moja obitelj živi u uvjerenju da imam još četiri ispita, a ja ih imam sedam. I, sada zbog toga imam grižnju savjesti. Inače, postigla sam uspjehe u kreiranju nekih drugih stvari u životu, za koje bih mogla reći da imam odlične rezultate. Ali, kada je faks u pitanju, nikako da se maknem. Imate li neki savjet za mene?

Hvala,

Danica

Draga Danice, grižnja savjesti paralizira. Jer te drži u prošlosti. To je prvo što trebaš otpustiti. Napravila si postupak s kojim se danas ne slažeš, ali prihvati da si u tom trenu napravila najbolje što si znala, misleći da će ti služiti.

Danas znaš bolje, pa idi i radi bolje. Ako ti afirmacije ne služe, postoje druge metode. Ne forsiraj metodu s kojom ne rezoniraš. Svakako stavi fokus na osvještavanje vlastite vrijednosti. To se zove samosvijest! Ukoliko te netko uvjerio da ne vrijediš, na tebi je sada da svoja uvjerenja da vrijediš postanu glasnija od njihovog mišljenja.

Uvjerenja se mogu mijenjati edukacijom i meditacijom koja će te dovesti do spoznaja koje će ti služiti. I, prestani govoriti da se ne možeš maknuti s mjesta. Nije li to pričanje priče kojom kreiraš. Prestani pričati staru priču i počni pričati novu. I prije nego joj svjedočiš!

Draga Ana,

molim te pomogni mi. Jako sam usamljena, a voljela bih to promijeniti. Imam dvije prijateljice koje imaju svoj život pa se viđamo jako rijetko. Nisam baš komunikativna, tako da ne stječem lako poznanstva. No, ponašam se kao prijatelj kakvog bih ja voljela imati i uvijek sam tu za prijatelje. Volim se družiti, uživam u razgovorima s njima, razumijem ih, dajem im savjete… Jedino me koči ta sramežljivost i nedostatak samopouzdanja.

Naravno, trebam li naglašavati da nema niti ljubavi u mome životu. Volim vrijeme koje provodim sama sa sobom, ali opet mislim da su prijatelji i partnerska ljubav osnovne LJUDSKE POTREBE i sve mi je teže što toga nemam u životu. Ako postoji način da poboljšam društveni život, koje tehnike, metode i afirmacije bih trebala koristiti? Kada riješim društveni život krećem na ljubav. Molim te da mi pomogneš, jer mi je sve teže i bojim se da ne padnem u depresiju od toliko samoće.

Hvala,

Lana

Draga Lana. Na mom Youtube kanalu Safari duha imaš video naslova: “Otvorite se za nova prijateljstva! “Svakako ga pogledaj! Sve što bih ti ovdje napisala bit će manje od onoga što ćeš tamo čuti. Tako da je odgovor na tvoje pitanje u tom videu!

 

Komentari