Ana Bučević na početku svakog x-ica tjedna

Piše
x-ica tim

Nov 12, 2018

Novi poker pitanja i odgovora Ane Bučević u rubrici studentski Safari duha.

Draga Ana,

želim Ti se zahvaliti na svemu dobrom o čemu bih mogla pisati unedogled, ali sada ću se potruditi biti što kraća i jasnija.

Po drugi sam puta pala predmet za koji sam marljivo učila. Moj je osjećaj da me profesorica, usprkos tome što sam odgovorila na sva tri pitanja, namjerno srušila. U prilog ovome govore njezine riječi na odlasku: «Nauči ti to bolje za slijedeći put! Ustav i prava građana čekat ćete i na državnom ispitu, ako do tamo uopće dođeš!”

Te me riječi nisu dotaknule, ali me uznemirio njezin pristup prema meni koji mi nije jasan i zbog kojega me lagano hvata strah na pomisao da bi me i idući puta mogla rušiti bez pravog razloga? Teško mi je objasniti i zbog čega se na ispitu gotovo sat vremena dere na mene, i to pred pred članovima komisije koji samo sjede i šute?

Htjela bih čuti Tvoje tvoje mišljenje. Hvala ti još jednom beskrajno na svemu, uz Tebe je sve lakše.

Pozdravlja Te Vesna

Draga Vesna,

neće ti u životu biti jasno zašto se netko ponaša prema tebi kako se ponaša, sve dok ne shvatiš da se svatko ponaša prema drugima onako kako se osjeća unutar sebe.

Na tvom bih mjestu prvo ovo razumjela! A, onda krenula s razumijevanjem prema toj profesorici, jer osuda i strah imaju vibracije koje ti ne služe i samo ti mogu donijeti još ovakvih iskustava. Zaboravi prošlost s tom profesoricom.

Gledaj prema sutra! Kao da po prvi puta izlaziš pred ovu profesoricu. Očekujući da će biti ista kao i prije, to ćeš iznova kreirati. Šalji joj ljubav i razumijevanje onako u tišini u sebi. I tvoja duša, obratiti će se njezinoj. A, onda će se njezina obratiti tvojoj. Probaj!

Ali, da, prvo se ti moraš promijeniti. Ne ti, nego tvoja emocija prema profesorici. A, kada se ona promijeni, promijenit će se i realnost. Razumijevanje tuđih unutarnjih borbi zbog kojih se ljudi deru i vrijeđaju put je prema shvaćanju. A, kada shvatiš, dogodila se promjena koju čekaš. 

Draga Ana,

studentica sam koja je bila primorana otići studirati u drugi grad! Razdvajanje od roditelja i mjesta u kojem živim bacilo me u malu depresiju. Tako sam se osjećala sve dok s vremenom nisam počela čitati Vaše knjige zahvaljujući kojima sam sve što mi se izdogađalo, počela percipirati kao dobre promjene u životu… Trenutno čitam Vašu knjigu “U vortexu ostvarenih želja”!

Knjiga mi se jako sviđa jer mi mnogim svojim obrazloženjima podiže raspoloženje. Ali, svaki puta padnem u depresiju kada u njoj naiđem na dio u kojem piše da mi sami, svojim mislima, kreiramo realnost… Nedavno sam tako došla do onoga dijela Vaše knjige gdje pišete da i bolest kreiramo mi, mislima iz prošlosti.

Pojasnite mi, molim Vas! Znači li to da moja razmišljanja o bolesti odlaze u svemir koji će onda bolestima iskreirati moju budućnost? Pokušavam promjeniti misli, ali se bojim da je sve kasno nakon što sam već pomislila na to loše…

Voljela bih čuti Vase mišljenje, hvala Vam…

Zar ti upravo to što si rekla da se uplašiš spoznaje da mislima kreiramo realnost ne dokazuje snagu tvojih misli.

Ti izmišljaš neke negativne scenarije mogućnosti kreiranja i tako opet sama sebe plašiš. I to mislima. Zato što ti je još uvijek logičnije misliti negativno nego pozitivno.

Što se tiče pitanja o bolesti, ona se ne kreira samo mislima, već emocijom, a time i vibracijom. Ono što je važno znati je da se vibracija događa svakog trenutka. I, upravo ta vibracija manifestira. Tvoje misli o bolesti ne moraju ovoga trenutka više postojati, osim ako ti ne ideš opet mislima na to. A ovo što me pitaš je upravo to!

Ti u sadašnjem trenutku misliš kako si nekada odaslala misli o bolesti. I to radiš opet sada! Zaboravi što je bilo! To ne postoji više! Ako ti se ne sviđaju misli iz prošlosti i ne želiš da se dogode, onda misli danas drugačije.

Biraj misli koje ti služe. I ne brini. Ne manifestira se sve što pomislimo (Hvala Bogu na tome). Uvježbaj promjenu misli. A, kada ti se počne manifestirati ono što želiš, bit ćeš presretna da smo to u stanju.

Draga Ana,

imam pitanje u vezi vizualizacije i otpuštanja. Na primjer, kada vizualiziram nešto i proživim emociju onoga što sam vizualizirala, trebam li to odmah otpustiti ili bi to trebala nekoliko puta vizualizirati i na neki način razmišljati o tome?

Veliki pozdrav…

Ne možeš na silu otpustiti. Otpuštanje se događa onoga trenutka kada istinski shvatiš da si emociju postigla i bez te manifestacije. Jer tada i shvatiš da težiš emociji, a ne manifestaciji. Ukoliko se to još nije dogodilo, svakako ti preporučam da vizualiziraš i dalje.

Nije samo otpuštanje put. Otpuštanje je jedan od puteva. Emocija je put! A, do nje dođi kako ti je najlakše.

Ane moja,

prije dva tjedna prijavila sam dugogodišnjeg partnera za nasilje koje se dogodilo na javnom mjestu. Nasilju je prethodio verbalni sukob, koji je započeo on, a ja uzvratila istom mjerom, zbog čega imam osjećaj krivice da sam ga ja izazvala.

Dugo smo godina bili skupa. U tom sam mu vremenu opraštala i oprostivo i neoprostivo nadajući se da ću stvoriti što bolju verziju njega, a završilo je tako ružno. Napominjem da nije prvi puta bio nasilan prema meni, no ovoga puta, kao da se sve skupilo! Od toga dana ne mogu spavati, imam noćne more, sanjam ga svake noći, ne mogu funkcionirati, učiti itd. Osjećam se krivom, kao da sam ja njemu učinila zlo i kao da je za sve kriv moj Ego.

Ti kažeš da se odgovor na pitanje «Jesam li pogriješila?» krije u odgovoru na pitanje: «Imam li mir?»  Moje je odgovor: «Nemam!» Nisam mirna, a to me navodi na pomisao da sam pogriješila.

Hvala na komentaru koji ćeš mi dati. Pusa.

Nisi pogriješila. Samo te misli koje sada imaš navode da to misliš. Što ako si mu pomogla? Pomogla da shvati što radi? A, time pomogla nekoj sljedećoj curi da ne doživi isto što i ti.

Nije ti samo Ego reagirao, već i zdrav razum. Kažeš, praštala si! A, do kada misliš da si trebala praštati? Nisi li testirala svoje granice? Vrijeme je bilo da se to završi.

Uvijek osobe sklone nasilju uspiju uvjeriti one druge da su bili izazvani. NASILJE NEMA OPRAVDANJA!

Ako si ti i izazivala, on je trebao biti toliko muško da ode od tebe. Mir nemaš jer misliš da je moglo drugačije. Nije! A vjeruj mi uskoro ćeš to i sama shvatiti.

Krivnja koju osjećaš znak je da iz ovoga sada promatraš jučer i misliš da si trebala drugačije. Napravila si u tom trenutku najbolje što si znala. Sada idi i radi bolje i pametnije. Ostaneš li na ovoj vibraciji manifestirat ćeš posve identičnog sljedećeg partnera. Sebe mijenjaj!

Dragi studentice i dragi studenti,

želim se zahvaliti svima koji mi šalju svoje priče o uspjehu koji su došli kao rezultat vaših manifestacija nakon kojih ste shvatili da ste u stanju sami kreirati svoj život.

A, danas će nam, slikovito rečeno, vjetar u leđa dati ova…

PRIČA O USPJEHU

Draga Ana,

zovem se Tajana i studiram predškolski odgoj. Do diplome su mi ostala još samo 2 (dva) ispita. Do te dugo željene manifestacije 🙂 sigurna sam, nikada ne bih došla da nisam koristila metode akcije i vibracije zbog kojih i imam potrebu s Vama podijeliti to svoje “čudo” !

Naime, i ja sam na faksu, poput velike većine nas studenata, imala neugodna iskustva s jednim profesorom i njegovim predmetom za koji sam bila gotovo sigurna da ga nikada neću položiti! Na taj sam ispit, o kojem je ovisilo moje daljnje studiranje, izlazila 8 (osam) puta! Pošteno rečeno, prošla sam ga samo zato što su mi se članovi komisije smilovali!

Nakon toga mi je trebala gotovo puna godina kako bi se oporavila i vratila poljuljanu psihu i samopouzdanje u koliko-toliko, normalno stanje. Dodatno sam bila u depresiji i zbog pomisli da me do zvršetka faksa čekaju još dva ispita kod tog profesora. No, u međuvremenu sam počela gledati Vaša videa, koja mi je preporučila moja sestra Ana :).

Iskreno, ispočetka mi ona nisu ništa značila jer sam bila na tako niskoj vibraciji da nisam mogla pogledati niti jedan Vaš video do kraja. Ali, odlučila sam biti uporna jer sam svjedočila kako život moje sestre, zahvaljujući Vašim savjetima, postaje iz dana u dan sve bolji, baš onakav kakav je ona htjela. I tako se malo, po malo, bližilo vrijeme moga izlaska na drugi ispit.

Ja sam u međuvremenu, uz meditacije, uspijevala redovito gledati Vaša videa nakon kojih je moja vibracija samo rasla! Vrhunac sam dostigla kada sam odgledala Vaš video: “RIJEŠENO JE!” Bila sam toliko sretna dok sam zamišljala trenutak kada mi profesor upisuje ocjenu. Vidjela sam sebe kako svima govorim da sam dobila baš ona pitanja koja sam znala. Bio je to neopisiv osjećaj, kao da se već stvarno dogodio 🙂

Došao je i taj dan. Neposredno prije ispita, svi u hodniku ponavljaju, nervozni su, za razliku od mene koja sam tako mirna! A, tek kada sam izvukla pitanja, noge su mi se odsjekle! Ljudi, vjerovali ili ne, dobila sam točno ona pitanja koja sam danima zamišljalaaaaa… Bila sam izvan sebe… NEOPISIVOOO….

Nakon ispita, kojega sam naravno, prošla 🙂 odmah sam nazvala sestru i tresući se od sreće, zahvaljivala joj što mi je preporučila Vas… Isto je bilo i s trećim ispitom kod profesora koji mi je skoro uništio život!

Od tada se moje studiranje na faksu preokrenulo za 360 stupnjeva. Počela sam uživati u svakom predavanju i sa smješkom izlaziti na svaki ispit. 😀

Drage studentice i studenti, u nadi da će ova moja životna priča nekome od vas biti od pomoći, šaljem vam puno pozdrava uz poruku da se u životu može postići sve što se s velikim uvjerenjem zamisli… sve!

Lijep pozdrav.

 

Komentari