ANA MARIJA MAZGAR – ŽIVOT ME ODVEO NA RAZGOVOR u Wüstenrot

Piše
x-ica tim

Sep 24, 2018

Moj put u Wüstenrot dogodio se sasvim slučajno. Tražila sam kao studentica honorarni posao i život me odveo na razgovor u Wüstenrot stambenu štedionicu.

Na intervjuu sam saznala da je riječ o poslu u prodaji i radu s klijentima kojima ću nuditi rješenja za njihove financijske potrebe. Budući sam na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu studirala na odsjeku za fiziku, u prvi me je trenutak uhvatila panika, jer nisam niti u najluđim snovima sanjala da bi se jednoga dana mogla profesionalno baviti financijama.

29684149_359907657832266_3782923656230091171_n

Ali, prihvatila sam ponudu i krenula u novi životni izazov.

Počela sam kao honorarni suradnik, a onda, u kratkom vremenu, dobila stalni posao u Wüstenrotu, položila ispite i postala financijski ekspert za prodaju kredita, te voditeljica poslovnice u Heinzelovoj ulici. Uskoro mi se pružila mogućnost voditi suradnju s partner bankama i osiguravajućim kućama, a danas radim posao regionalne managerice Wüstenrota za Centralnu Hrvatsku.

Zasigurno vas zanima zašto sam odlučila prihvatiti ovaj bankarski izazov i ustrajati na putu u nepoznato?U nizu razloga, koji su tijekom proteklog vremena potvrdili ispravnost ove moje nenadane životne odluke, moram, prije svega, izdvojiti ogromnu potporu iskusnih kolegica i kolega u Wüstenrotu koji su od prvoga dana radili na mojoj edukaciji, ne samo onoj vezanoj uz proizvode, nego i onoj vitalno važnoj u mome poslu, prodajnoj praksi. Upravo ovom dijelu bankarske djelatnosti zahvaljujem susrete s osobama koje zasigurno, nikada u svom životu ne bih upoznala, a koji su danas moji dugogodišnji klijenti, poslovni partneri, pa čak bih se usudila reći i prijatelji.

X-ICA.3

Napredovala sam u svakom pogledu. Ali, kako kaže onaj poznati marketinški slogan: TO NIJE SVE! Što mi je posao u Wüstenrotu još omogućio?

Jedna od lijepih spoznaja koja me od početka prati je i činjenica da sama kreiram svoja primanja i sama svojim radom utječem na njih (što zasigurno ne bih mogla da se, kojim slučajem, bavim poslom u svojoj struci). S Wüstenrotom sam doživjela i nezaboravna putovanja po Hrvatskoj i izvan nje.

Moram priznati da sam već nekoliko puta, tijekom proteklih 10 godina dobila ponudu da se vratim i radim u svojoj struci. No, sve sam te ponude odbila s osmjehom na licu, svjesna da mi se ovdje u Wüstenrotu svaki dan razlikuje, da nikada nisam na jednome mjestu, da od prvoga dana imam mogućnost biti kreativna, razvijati svoje ideje i živjeti s lijepim osjećajem da je u mome okruženju uvijek netko tko će pozorno saslušati moje prijedloge, dati mi potporu i priliku da se i dalje razvijam i napredujem zajedno s mojom Wüstenrot stambenom štedionicom.

(Usput, završila sam Prirodoslovno-matematički fakultet odsjek fizika J)

Ana Marija Mazgar

regionalna managerica Wüstenrot stambene štedionice za središnju Hrvatsku

Komentari