App dvojice Zagrepčana pokorit će internet

Piše
Domagoj Vušak

Apr 29, 2015

Dvojica mladih poduzetnika iz Zagreba, Jan Č. i Domagoj T., pokrenuli su potpuno novu društvenu mrežu. Zove se Sendish i pomoću nje moguće je anonimno dijeliti fotografije u sve dijelove svijeta. Potencijal i planovi su, kažu, veliki. Ideja im je nikla prije šest mjeseci nakon čega su slijedili mjeseci planiranja, razrade i naporne izrade aplikacije.

– Prije svega, potrebno je puno tehničkog znanja kako bi se izvela sama ideja. Također, bez znanja i iskustva oko razrade koncepta i analize tržišta ne bi ni imali priliku razviti ideju. Teško je reći koliko novaca je potrebno pošto dosta svoga vremena ulažemo u cijelu stvar i radimo posao za praktički 10 i više ljudi. Sve u svemu, potrebno je jako puno vremena i živaca, rekla nam je mlada ekipa Sendisha iz Zagreba.

Sendish je potpuno anoniman, a korisnikovo ime je njegova lokacija. Ideja je vrlo jednostavna. Uslikana fotografija šalje se na nepoznatu lokaciju u svijetu, a svaki korisnik ima opcije “like” i “dislike”. Svaki sljedeći “lajk” fotografiju šalje na novu lokaciju dok ju “dislike” zaustavlja.

– Sendish je poseban po tome što je anoniman i svatko može objaviti sliku koja će obići svijet. Slika putuje onoliko koliko je dobra, odnosno koliko publika ocijeni da je dobra. U našoj ideji svatko je slobodan podijeliti svoje fotografije bez straha i bez filtera te brzo dobiti reakciju iz cijeloga svijeta. Također, svi korisnici sudjeluju i u ocjenjivanju te u svakome trenutku mogu dobiti sliku iz bilo kojeg kutka svijeta i ostaviti svoje kritike i odlučiti o sudbini fotografije, dodaju iz Sendisha.

Ova aplikacija nije još jedno mjesto gdje možete objaviti fotografije svojih prijatelja ili ažurirati svoj status. Fokus je na fotografijama i lokacijama. Cilj je dijeliti svijet koji nas okružuje s cijelim svijetom.

– Nikad ne znate gdje će fotografija završiti i upravo je to dio iznenađenja, kažu iz Sendisha.

Na Sendishu nema opcije dodavanja prijatelja niti followera. Korisnici mogu komentirati sve fotografije koje su primili i poslali, a hotlista prikazuje najbolje fotografije koje kruže svijetom.

– Dobit ćete iskreno mišljenje o fotografiji, bez obzira na vaš status među prijateljima. Svatko ima jednaku šansu biti primijećen na Sendishu, zaključuju Jan i Domagoj.

Sendish ne dopušta slanje postojećih fotografija iz galerije vašeg mobitela. Svaka poslana fotografija mora biti poslana u stvarnom vremenu, odnosno u trenutku samog fotografiranja. Tako u jednom trenutku možete dobiti fotografiju izlaska sunca s jednog kraja svijeta, a zalaska s drugog.

Aplikacija je dostupna na iOS uređajima dok bi Android verzija trebala biti gotova kroz nekoliko tjedana.

Photo galerija (7 slika)

Komentari