Aplikacija za pronalazak i brisanje velikih mailova

Piše
Vedran Mikulić

Nov 08, 2019

Gmail elektroničku poštu koristi većina ljudi. Dovoljno je samo par dana ne provjeriti pretinac pristiglih mailova i tada nastaje kaos. Evo spasonosnog rješenja.

Bez obzira što za usluge slanja i primanja mailova sve više koristimo naše mobilne uređaje ipak se u kratkom vremenu skupi poprilično pošte u našem sandučiću. Ima tu svega, od korisnih mailova do spamova i raznih drugih pošiljatelja koji na svakojake načine dođu do vaše gmail adrese.

Ukoliko ne otvorite vaš gmail na par dana ono što će vas dočekati pri prvom pregledu biti će “šuma” mailova raznih pošiljatelja i raznih veličina. Svaki mail trebamo bar letimično pogledati i odlučiti koji brišemo, a koji trebamo otvoriti i provjeriti njegov sadržaj. Za to nam treba vrijeme koje na žalost danas nemamo.

1

Foto: Pixabay

Kako bi oslobodili dragocjeni prostor u inboxu nepotrebne mailove trebamo obrisati, ali vrlo često se desi da i kad obrišemo puno mailova oslobađamo samo nekoliko MB prostora.

Tu na scenu stupa Find Big Mail.

Find Big Mail je vrlo korisna aplikacija koja automatski obilježava mailove po njihovoj veličini, pa tako istog trenutka možete vidjeti sve mailove koji imaju preko 5MB ili 10MB i obrisati ih kako biste oslobodili dragocjeni prostor za nove i važnije mailove.

Što trebate učiniti?

Posjetite web stranicu Find Big Mail i unesete svoju email adresu. Nakon toga Google će tražiti autorizaciju. Ako niste logirani unesite svoju šifru za Gmail. Servis će početi automatski skenirati i obilježavati sva mailove i istog trenutka možete vidjeti velike mailove i obrisati ih.

Ovaj servis skenira samo veličinu mailova, a ne i njihov sadržaj.

Komentari