Aplikaciji Tourgent još jedna nagrada!

Piše
Ivona Radić

Nov 30, 2015

Aplikacija studenata FOI-ja i FER-a, Tourgent, osvojila je nagradu na start-up natjecanju Zagreb Connect 2015, održanom 11. i 12. studenog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Aplikacija Tourgent namijenjena je tvrtkama koje se bave autobusnim prijevozom i koje žele imati više kontrole nad svojim troškovima bez nepotrebne papirologije. Ovaj cloud servis pomaže nelinijskim autobusnim prijevoznicima da bolje organiziraju svoje poslovanje.

Kako piše Centar za podršku i razvoj karijera, studenti FOI-ja Matija Matija i Milan Kovačić s kolegom Ivanom Jolićem s FER-a prijavili su se i na ovu konferenciju jer su je vidjeli kao dodatnu priliku za predstavljanje svog projekta. Naime, ova vrijedna ekipa već je osvojila drugo mjesto na studentskom natjecanju App Start Contest u svibnju ove godine i prvo mjesto na konferenciji Shift održanoj u lipnju.

Cilj Zagreb Connecta je omogućiti predstavljanje mladih poduzetnika i njihovih inovativnih projekata javnosti i potencijalnim investitorima. Organizira ga Grad Zagreb u suradnji s Izraelskim veleposlanstvom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom.

Ove godine, prvog dana Zagreb Connecta sudionici su sudjelovali u bootcampu i radionicama, dok je drugi dan bio rezerviran za konferenciju i pitch natjecanje. Uz nagrade za prva tri plasirana natjecatelja, Grad Zagreb dodijelio je Tourgentu, kao start-up projektu sa sjedištem u Zagrebu, nagradu od 25 000 kuna i godinu dana inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb, piše CPSRK.

Jedan od članova tima, Milan Kovačić, je povodom osvajanja nagrade na Zagreb Connectu izjavio za CPSRK:

Drago nam je što smo osvojili navedenu nagradu te smatramo da je ona potvrda našeg kvalitetnog rada na Tourgentu.

Ako želite znati više o dečkima koji stoje iza ove aplikacije, njihovom dosadašnjem radu i budućim planovima, pogledajte intervju!

Komentari