Apple omogućio lakše otključavanje iPhonea dok nosite masku

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 21, 2020

U posljednjem ažuriranju softvera za iOS, Apple je predstavio lakši način otključavanja iPhonea dok nosite zaštinu masku za lice. 

U mnogim državama mjere suzbijanja koronavirusa su znatno ublažene, ali i dalje se pojedinim obavezno moraju nositi zaštitne maske za lice.

Ukoliko ste ranije koristili Face ID ili sustav za otključavanje vašeg mobilnog uređaja uz prepoznavanje lica, morate pokazati cijelo lice. Ako biste pokušali otključati vaš uređaj dok nosite masku, nakon nekoliko sekundi čekanja biste morali upisati pristupni kod, odnosno koristiti alternativni način otključavanja.

Apple je zadnjim ažuriranjem omogućio korisnicima otključavanje uređaja i dok nosite zaštitnu masku na licu. Tako će vas sada vaš uređaj odmah prepoznati i s maskom na licu i omogućiti vam unos pristupnog koda, piše CNN.

Apple u suradnji s Googleom uvodi i API koji podržava aplikacije državnih službi za javno zdravstvo koje obavještavaju korisnike ukoliko su došli u kontakt s osobom koja ima Covid-19.

Apple i Google kroz stvaranje koronavirusnog sustava namjeravaju postići svoj dugoročni cilj, ulazak dublje u zdravstvenu industriju.

Komentari