BEST Online Course Zagreb 2021.

Piše
Petra Haleš

Apr 01, 2021

Već gotovo 20 godina, BEST Zagreb tradicionalno održava svoj međunarodno priznati projekt – stručni seminar. Ove godine, sukladno epidemiološkim mjerama na snazi zbog pandemije COVID-19, isti će biti održan online.

BEST-ovi seminari su prepoznati među studentima i profesorima kao projekti dodatnog obrazovanja koji proširuju klasično fakultetsko obrazovanje. Seminar je također prepoznat i od raznih zagrebačkih tehničkih i tehnoloških fakulteta, poput RGN-a, FKIT-a, FER-a i FSB-a, koji čine okosnicu akademske suradnje.

Iako online, seminar će se sastojati od dva dijela – akademskog i društvenog. U akademskom dijelu, studenti će slušati predavanja sveučilišnih profesora i stručnjaka o nafti, biogorivima, električnoj energiji, vodiku i zaštiti okoliša, sudjelovat će u debati i pokazati svoje znanje u radionicama, odnosno studiju slučaja.

Tijekom društvenog dijela, studenti će imati priliku sudjelovati u aktivnostima s ciljem zbližavanja i stvaranja novih poznanstva diljem Europe, zabaviti se te stvoriti novu dozu osviještenosti o europskim kulturama.

Interes za sudjelovanje na seminarima izrazito je velik. Broj prijavljenih studenata višestruko premašuje broj studenata koje smo u mogućnosti primiti na seminar – čak do 10 prijavljenih na 1 slobodno mjesto. Kao dodatna motivacija, ako studenti uspješno sudjeluju na seminaru, odnosno budu prisutni na svim predavanjima te polože završni ispit, ostvaruju pravo na 1 ECTS bod!
Ovogodišnji seminar pod nazivom “The Energy Dilemma” održavat će se od 24. do 29. svibnja na engleskom jeziku putem platforme Zoom, a studentima će pružiti znanje o energetskoj industriji, vrstama goriva te industriji goriva.

Područja znanosti koja obuhvaća su kemijsko inženjerstvo, ekoinženjerstvo, strojarstvo, rudarstvo, naftno inženjerstvo, energetika i ruralno inženjerstvo. Predavanja će održavati predavači s FER-a, FKIT-a, FSB-a, RGN-a i PBF-a, te znanstvenici u područjima energetike, biokemije, zaštite okoliša i
elektromehanike.

Studenti se mogu prijaviti do 06.04.2021. u 23:00.

Prijaviti se možete ovdje.

Prilikom prijave, studenti plaćaju depozit lokalnoj BEST grupi te, po završetku projekta, isti im se vraća.

BEST Zagreb već broji četiri uspješno organizirana online projekta te sada teže petome.

Komentari