Billy Bragg i Sara Renar na SuperUho Festivalu

Piše
Kristina Jelić

Feb 03, 2017

Po prvi put u Hrvatsku stiže kultni engleski kantautor Billy Bragg, a pridružit će mu se i sjajna Sara Renar. Oni dolaze na četvrto izdanje festivala SuperUho koji će se održati od  7. do 9. kolovoza u Primoštenu.

Kultni engleski kantautor Billy Bragg u Primoštenu će proslaviti 40 godina i više nego uspješne karijere. Ako se traži kantautor s ogromnim društvenim utjecajem čije su protestne pjesme, mahom socijalne tematike, mnogima mijenjale živote, onda je Billy Bragg apsolutni vladar britanske kantautorske scene.

Uz pregršt hvaljenih samostalnih albuma od kojih je više njih polučilo zlatne i srebrne naklade u Velikoj Britaniji, Braggovu su karijeru obilježile i brojne suradnje s drugima glazbenim velikanima među kojima je zasigurno najpoznatija ona s grupom Wilco, a zanimljivu i kreativnu suradnju obilježilo je i snimanje zadnjeg studijskog albuma Shine a Light: Field Recordings from the Great American Railroad kojeg čini 13 pjesama snimljenih s američkim kantautorom Joeom Henryem.

Billyju Braggu će se na SuperUhu pridružiti Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica koja iza sebe ima tri studijska izdanja od kojih je album Djeca 2014. nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP Jesen Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe.

Četvrto izdanje SuperUho festivala održat će se u istom prekrasnom, intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u pitoreskni Primošten, prostoru koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18. ožujka, a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom će paketu koštati samo 310 kuna.

Prodajna mjesta:

  • Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
  • CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
  • Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
  • Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
  • Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
  • Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
  • Putem web stranica Rockmarka i Dirty Old Shopa.  

Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene ulaznica će biti 250 kuna (do 18. lipnja), 290 kuna (do 07. kolovoza), 320 kuna (na ulazu), a cijene kamperskih ulaznica će biti 120 kuna (do 18. lipnja) te 150 kuna (do 09. kolovoza).

Komentari