Brzi i žestoki za njih su mačji kašalj! Upoznajte FSB Racing team

Piše
Ana Leko

Mar 10, 2016

Borna, Josip, Jurica i Tin samo su dio velike i vrijedne ekipe FSB Racing teama koja se punom parom priprema za Formulu Student – najveće studentsko natjecanje u brzini, vještini i konstrukciji bolida jednosjeda.

Za pet mjeseci počinje Formula Student, najveće studentsko natjecanje u brzini za koje se FSB Racing team naveliko priprema. Četvoricu studenata iz tima smo nakratko ukrali i zamolili da nas upoznaju sa svojim projektima i Formulom Student koja će se ove godine održati u kolovozu u Njemačkoj i Mađarskoj. U našem su društvu bili Tin Koren, Josip Krajnović, Jurica Juriša i Borna Vlašić.

FSB Racing team osnovan je 2004. godine, kada je jedan student saznao za Formulu Student. Nakon pregovora i razgovora održano je predstavljanje na kojem je sudjelovalo 150 studenata i profesora. Da bi se priča jednostavnije razvijala oživljena je Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta HSA SF koja je tada već nekoliko godina bila neaktivna.

FSB Racing team je hrvatska momčad koja već godinama sudjeluje u natjecanju Formula Student. Cijela priča počela je prije 12 godina, kada je jedan student saznao za to studentsko natjecanje.

Nakon godina truda i rada projekti FSB Racing teama razvili su se u velike interdisciplinarne cjeline na kojima studenti s različitih zagrebačkih fakulteta usavršavaju svoje znanje. Uz to, ekipa FSB Racing teama ima veliku podršku Fakulteta strojarstva i brodogradnje, ali i mentora dr. sc. Darka Kozarca.

Danas FSB Racing team broji pedesetak članova, a ta je postava oformljena prije dvije godine kada je bila smjena generacija. Stariji studenti koji su sudjelovali na Formuli Student, uglavnom su završili fakultete pa je napravljena velika regrutacija novih članova. Ostalo je samo par starijih studenata koji su novopečenoj ekipi bili mentori i ufuravali ih u projekt.

IMG_2247 (Medium)

Suradnje s drugim fakultetima

Članovi FSB Racing teama nisu samo sa strojarskih fakulteta, već su uključeni i FER, EFZG, FPZ, FKIT te Studij dizajna na Arhitekturi. Suradnja sa studentima dizajna na uvedena je ove godine. Ekipa FSB Racing teama odlučila je dizajnerski dio posla prebaciti na ljude kojima je to struka.

Napravili su nam novi logotip i cijeli brending te su dizajnirali neke konstrukcijske dijelove za bolide. Po njihovom je dizajnu crtan oklop bolida, a napravili su i ergonomiju volana. Naime, jedan je dečko napravio nekoliko modela volana od stirodura i to baš po prstima vozača da nam to sve lijepo paše, rekao je Borna Vlašić.

Racing team je taj model skenirao 3D skenerom nakon čega su ga isprintali 3D printerom i dobili volan koji savršeno prijanja na ruke vozača bolida.

Borna Vlašić 22

Što je Formula Student?

Formula Student je isključivo studentsko natjecanje koje je započelo 80-ih godina u Americi, ali je zbog svoje atraktivnosti prošireno na ostatak svijeta. Na Formuli Student natječe se u osmišljavanju, konstruiranju i izradi bolida jednosjeda. Natjecanje prvenstveno želi potaknuti inovativnost i razvijanje sposobnosti studenata da teoriju naučenu na faksu primjenjuju u praksi.

Postoji međunarodna rang lista na kojoj se vrti stotinjak timova koji su glavni. Mi smo obično negdje na sredini liste, a tu i tamo dobijemo i neki dobar rezultat.

Natjecanje ima dvostruku ulogu – prva je razvojna, a druga je iskustvo na pravim natjecanjima. Tehnička komisija propituje sve elemente automobila koji se onda ocijenjuju – dizajn, dizajn svih komponenti zasebno i slično. Osim toga tu je i isključivo dinamički dio natjecanja, dakle obična trka kroz četiri elementa kroz koja se ispituju dinamičke osobine bolida, pojasnio je Jurica Juriša.

Jurica Juriša

Za sudjelovanje na Formuli Student tim se treba prijaviti na jedno od službenih natjecanja koja svake godine, prije samog natjecanja, objave prijavni kviz. Glavni razlog tome je što je obično puno više prijavljenih no što se fizički može primiti na natjecanje. Ekipa FSB Racing teama, ove je godine uspješno prošla kviz i upala na Formulu Student.

Kviz je obično iz tehničkih područja, što opća tehnička znanja, što poznavanje pravilnika, a sve se treba riješiti u ograničenom vremenu i to sa stopostotnom točnošću. Nakon toga ide uplata natjecanja i redovito se mora dostavljati sva dokumentacija. Ako se to ne zadovolji dobivaju se penali, a čak vas mogu i isključiti, dodao je Jurica.

Na natjecanje može ići oko 20 članova tima, a za dodatni broj članova se treba nadoplatiti. S obzirom da bi uvijek svi htjeli sudjelovati na Formuli Student, ove će godine i moći, jer će se ekipa podijeliti pa će dio ići u Njemačku, a drugi dio u Mađarsku.

Većina trenutne ekipe, osim 2, 3 člana, su potpuno nova generacija koja se okupila 2014. godine tako da će ovogodišnje natjecanje njima biti vatreno krštenje, ali nadasve jedno zanimljivo iskustvo.

Još ne znamo kakav će biti osjećaj kad sve bude gotovo, ali pretpostavljamo da je jako dobar. Sad je filing kreacionistički. Dosta je dijelova već napravljeno i to je lijepo za vidjeti. Kad nešto na čemu dugo radiš kasnije fizički stoji ispred tebe – osjećaj je jako dobar, onako konstruktivan.

Ovo će nam biti prvi put na natjecanju i samo malo nam je frka. Trenutno nam je veći problem hoćemo li skupiti dovoljno novca i završiti auto s tim sredstvima koje imamo. Ali – we will cross that bridge when we get there, zaključio je Jurica.

4 postojeća bolida, novi u nastajanju

FSB Racing team može se pohvaliti s četiri bolida s kojima su sudjelovali na natjecanjima Formule Student. Tri su izložena u predvorju Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi od njih je Kuna iz 2006. godine, godinu kasnije došao je Ris, 2012. nastao je Likos (Vuk). Četvrti bolid Arctos (Mrki medvjed) nastupio je 2013. i 2014., on nije izložen jer više nije u reprezentativnom stanju. S obzirom da je prvi bolid nazvan Kuna, odlučeno je i sljedeće bolide imenovati prema životinjama. Najnoviji bolid, koji je još uvijek u nastajanju zvat će se Strix, što znači sova.

Strix je dvogodišnji projekt. Tako je odlučeno prvenstveno iz financijskih razloga. Prvu godinu smo radili na razvoju i konstrukciji bolida, a početkom ove akademske godine smo krenuli u proizvodnju. Kad sve bude gotovo i odradimo natjecanje, zaključit će se dvije godine rada na projektu, rekao je Josip.

IMG_2284 (Medium)

Svaki bolid treba imati iskusnog vozača. FSB Racing team ima ih čak četiri, a među njima je i jedna djevojka. Ona, na žalost, nije bila s nama, ali zato je tu Borna Vlašić, mladić koji iza sebe ima kilometre i kilometre jurnjave po raznim europskim stazama.

Već se 12 godina profesionalno bavim karting utrkama i vozim od svoje osme godine. Zbilja jako to volim tako da je odabir FSB-a za studiranje bio jedini izbor, a FSB Racing team logičan slijed. To me najviše zanima. Osim kartinga, vozio sam i auto utrke. Bio sam na svim stazama u Hrvatskoj, zatim u Italiji, Sloveniji, Srbiji, BIH te na nekoliko europskih prvenstava u Mađarskoj. Nakon toga je nekako logično da vozim bolide na Formuli Student.

Kao i u svakom drugom autosportu, tako i u Formuli Student, oprema za vozača je striktno propisana jer se želi izbjeći bilo kakav rizik od ozljeda vozača za vrijeme vožnje.

Svaki dio koji vozač ima na sebi – posebno donje rublje, posebna majica, čarape, rukavice, tenisice, kombinezon, potkapa i kaciga – sve je to homologirano i odobreno od krovne organizacije koja sve to provjerava i atestira te se bez takve opreme ne može pristupiti natjecanju, obasnio je Borna.

IMG_2262 (Medium)

Iskustvo vozača i dobra oprema od velike su važnosti jer ovi bolidi koliko god maleni bili postižu velike brzine. Originalno mogu postići 180 km/h, ali su ograničeni na 105 km/h jer su staze na kojima se voze zatvorene i male pa nema potrebe za velikim brzinama. Bez obzira na to, ovi bolidi imaju veliko ubrzanje i trpe strašne G-sile, tako da vozač jednostavno mora imati iskustva u tome.

Sve rade sami

Pod sve se misli da rade ono što mogu napraviti. Sami rade svu moguću pripremu za proizvodnju, kasnije montažu, a traže i sponzore.

Ono što mi radimo je priprema za proizvodnju, znači priprema dokumentacije, dostavljanje materijala u firme, dogovaranje proizvodnje i svih detalja. Proizvodnja je strojna obrada dijelova gdje se iz nekog bloka materijala određenim načinom obrade dobije gotov dio. To je nešto što mi ne možemo odrađivati jer se radi na strojevima od 200 000 eura koje nemamo.

Kad dobijemo dijelove koje su proizvele tvrtke koje nas na taj način sponzoriraju, mi odrađujem montažu, rekao je Jurica.

Ono što FSB Racing team može proizvesti je sve što se može izraditi ručno ili s jednostavnim alatima, poput podnice od karbonskih vlakana jer za to ne postoji serijska proizvodnja.

IMG_2235 (Medium)

Vole brzinu, ali i stvaranje

Neki jednostavno vole brzinu, a neki vole stvaralački proces. Ovi dečki vole jedno i drugo, zato i jesu tako aktivni u FSB Racing teamu.

Svi smo gledali Formulu 1 i razmišljali o tome kako bi bilo raditi na takvom projektu, kako je to kad se sve stvara. Radi se dvije godine i onda jednom kad je to gotovo kažeš Wow, to smo mi stvorili! Onda dođe natjecanje i te staze i fora je predstavljati fakultet, državu i sigurno je tamo super filing, rekao je Borna.

Mene kao budućeg novinara uvijek najviše privlačilo to auto-novinarstvo. Da možda mogu testirati nove modele ili ići na utrke i biti komentator, to mi je bila želja. Zato sam i išao na novinarstvo, a FSB Racing team mi je savršena prilika da vidim tu tehničku stranu, na što treba obraćati pozornost, kako je raditi u takvom timu i slično, svoje je razloge za priključivanje timu objasnio Tin Koren.

Tin Koren

Puno pomažu sponzori

Što se pak sponzora tiče, tu se misli na tvrtke koje im na bilo koji način pomažu – proizvodnjom, financijski ili nekako drugačije. Surađuju s raznim firmama iz Hrvatske i svi se dijelovi tu proizvode, osim standardnih dijelova poput motora, guma i amortizera koji se kupuju. Od sponzora dobivaju proizvode za podmazivanje i lijepljenje, režu ima aluminij, izrađuju šasiju, pomažu oko prijevoza.

FSB Racing team se puno trudi oko sponzorstava i donacija jer je to jedini način na koji preživljavaju. Sva sredstva koja dobiju ne troše na ljetovanja ili zabavu, već sve ulažu u svoje projekte, bolide i natjecanja.

Želiš postati član FSB Racing teama?

Dio ove žestoke ekipe može postati bilo koji student ili studentica (ima i curki u timu 🙂 ), s bilo kojeg sveučilišta, visokog učilišta ili visoke škole.

Jedino pravilo, propisano pravilnikom natjecanja, je da je osoba student. Sve ostalo nisu pravila, ali je dobrodošlo puno dobre volje da se nauče nove stvari, nešto vremena za odvojiti za ovaj projekt i nešto malo predznanja o cijeloj toj priči.

Regrutacija se obavlja na početku akademske godine, kad se i započinje s projektom. Odmah se oformi tim, a samo u iznimnim situacijama, po potrebi, može se još ljudi ubaciti, ispričao je Josip Krajnović.

Josip Krajnović 1

Svako članstvo u nekoj studentskoj udruzi donosti brojne prednosti, pogotovo ako se radi o nekim kompleksnim projektima.

Članstvo u FSB Racing teamu ima puno prednosti. Funkcioniramo preko udruge i tu je cijela pravna procedura koju treba ispoštovati. Radi se na principu unaprijed zadanih rokova i imamo budžet koji trebamo sami prijaviti. Plus cijela konstrukcija automobila. Zapravo funkcioniramo kao jedna mala tvrtka i kroz to se učimo radnoj atmosferi kakva nas čeka nakon završetka faksa. To iskustvo sigurno nije za baciti, rekao je Josip.

Iako zapravo nakon diplome prestaje članstvo u FSB Racing teamu, član može još šest mjeseci nakon diplome aktivno raditi na projektu i sudjelovati u natjecanju, odnosno dovršiti započeti projekt.

Photo galerija (22 slika)

Mi im želimo puno sreće i uspjeha na Formuli Student i još mnogo zanimljivih projekata i novih bolida!

FSB Racing team možete pratiti na web stranici i Facebooku, a svi koji žele ovu ekipu i njihove bolide vidjeli i čuti uživo, mogu na Zagreb Auto Showu koji će se održati od 5. do 10. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Odbrojavamo do Zagreb Auto Showa

Komentari