Červar uoči Steaue: Treba nam pobjeda nad Rumunjima

Piše
Mateo Galić

Sep 11, 2018

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 02. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti rumunjskog predstavnika Steauu Bukurešt.

Dvoboj hrvatskog prvaka i najnovijeg člana regionalnog natjecanja na rasporedu je danas, 11. rujna u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Početak susreta predviđen je za 20:45 sati.

Dan uoči utakmice s predstavnicima rumunjskog rukometa na prigodnoj konferenciji za medije o dvoboju su govorili trener PPD Zagreba Lino Červar i rukometaš Filip Vistorop.

Oni koji prate rukomet znaju da je sedamdesetih godina prošlog stoljeća Steaua bila jedna od najjačih ekipa svijeta. Rumunjska je tada bila rukometna sila, bili su tri puta svjetski prvaci, a Steaua je bila perjanica njihovog klupskog rukometa. Dakle u goste nam dolazi ekipa bogate povijesti, ali i ekipa koja se želi vratiti na stare staze slave. Dinamo iz Bukurešta im je uzeo primat u domaćim natjecanjima, ali to je nešto što ljudi iz Steaue žele pod hitno promijeniti. Klub je to bogate tradicije i velike ambicije, a to se najbolje vidi po sastavu koji je ispunjen strancima među kojima se nalazi i nekoliko sjajnih igrača s ovih prostora. Istaknuo bih Grbovića na pivotu, pa malog Vujića koji je kod nas ranije igrao, Krsto Milošević i Marin Vegar na lijevom vanjskom, pa jedan Francuz na desnom vanjskom. Dobra je to ekipa, sklona gurati loptu u leđa i igrati brzi rukomet. Tranzicija im je jača strana, a treba naglasiti da su podjednako dobri i u 6-0 i u 5-1 obrani. U napadu često igraju s dvojicom pivota i to rade dosta dobro – kazao je trener PPD Zagreba Lino Červar te potom dodao.

Rezime je da nas očekuje jedna uzbudljiva i zahtjevna utakmica. Bit će teže nego li je to bio slučaj protiv Izviđača. Osim bodova u SEHA ligi, nama je pobjeda nužno potrebna i da se ipak stvori pobjednička atmosfera uoči dolaska Szegeda u nedjelju u Osijek – zaključio je svoje izlaganje trener Červar.

Nije nam se bilo lako dići nakon poraza od Nexea, ali skupili smo glave i pokazali karakter. Atmosfera je odmah bolja u svlačionici i mogu reći da u dobrom raspoloženju dočekujemo Steauu. Oni su jedna dobra momčad koju je trener analizirao, a nama će dana kroz nekoliko videa pokazati što nas očekuje i što nam je činiti da ih pobijedimo. Osobno mislim da moramo kroz cijelu utakmicu sa Steauom ponoviti pristup koji smo imali u prvom poluvremenu s Izviđačem i da onda ne bi smjelo biti problema – poručio je s konferencije za medije mladi Filip Vistorop.

Dvoboj PPD Zagreba i Steaue na rasporedu je u 20:45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sporta.

Komentari