Cimetom do ljepote kroz jednostavnu primjenu

Piše
Petra Haleš

svibnja 08, 2019

Cimet je zasigurno začin koji čuva vaše zdravlje, ali i odličan kozmetički saveznik u ljepoti.

Sigurno u svom kuhinjskom ormariću već imate dragocjeni začin cimet, taj ukusan začin za vaša jela. No, da li znate on može donijeti beskrajno puno benefita za vašu kožu?

Cimet ne mora služiti samo za kuhanje i obogaćivanje okusa jelima…
Bogat antioksidansima, antibakterijskim i protuupalnim djelovanjima, idealan je za njegu vaše kože. Dostupan je u obliku praha, eteričnog ulja i štapića

Možda ćete ga upravo nakon ovog članka premjestiti iz kuhinjskog ormara i u kozmetički ormarić.

Dezinfekcija ruku

Samo s nekoliko kapi eteričnog ulja možete dezinficirajte svoje ruke. Cimetovo antibakterijsko djelovanje vaše će ruke učiniti potpuno čistima ali i izuzetno mekšima.

Pomaže u borbi protiv akni

Istraživanja su pokazala da je cimet na prvom mjestu, ako se borite protiv akni. Cimet svojim svojstvima može pomoći pri ubijanju bakterija koje uzrokuju akne, a najčešće se primjenjuje cimetovo ulje ili začinski prah.

Ako pomiješate cimet sa žličicom meda, dobiti ćete smjesu koju ćete moći primijeniti na lice, a time ćete zaustaviti stvaranje akni i istovremeno povratiti svojoj koži vlažnost.
Ovu smjesu držite na licu desetak minuta te ju koristite jedanput do dva puta tjedno.

Osvježivač daha

Često možemo pronaći u prirodnim proizvodima, kao što su to zubne paste ili tekućine za ispiranje usta, upravo cimet. Toliko je djelotvoran da će vaša usta potpuno dezinficirati ali i osvježiti dah u trenu oka.
U kućnoj radinosti dovoljno je skuhati čaj od cimeta te isprati njime usnu šupljinu, ili možete naprosto prožvakati cimetov štapić.

Više na: wish.hr

Komentari