Čitaj, pitaj

Piše
Mateo Galić

Mar 06, 2020

Udruga Centar za razvoj mladih organizira drugo izdanje projekta za sve ljubitelje lijepe riječi – Čitaj, pitaj ove godine u fokus stavlja mlade autore i mogućnost njihova ostvarenja na hrvatskoj sceni, a jednome neafirmiranom književniku pruža mogućnost predstavljanja sebe i svoga djela.

Centar za razvoj mladih 25. ožujka 2020. godine od 17.30 u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizira događaj Čitaj, pitaj, čije je prvo izdanje prošle godine održano pod nazivom Dan knjiga.

Samim se nazivom nastoji ukazati na dvosmjernost književnosti – s jedne strane na njezinu individualnost, a s druge strane na njezin društveni aspekt. Na ovogodišnjem događaju naglasak je stavljen upravo na ovo potonje, stoga će na prvom dijelu događaja, na panel-raspravi, progovaranjem o hrvatskoj književnoj sceni gosti pokušati dati odgovor na pitanje što to znači biti (uspješan) mladi autor.

Dodatna vrijednost ovogodišnjeg izdanja bit će predstavljanje jednog mladog, još neafirmiranog autora, koji se zasigurno krije među nama, a koji se na sudjelovanje u panel-raspravi može prijaviti slanjem kratkog motivacijskog pisma te proznog ulomka odnosno poezije na mail-adresu citaj.pitaj@cerm.hr s naznakom: Čitam, pitam, pišem, o čemu više može pročitati na kanalima projekta.

Nakon ugodnog razgovora o književnosti svi će se sudionici imati prilike okušati u kvizu o književnosti na filmu, a za one najbolje bogate su nagrade pripremili partneri projekta Vuković & Runjić te Znanje.

Osim na čitanje i razgovor o pročitanome projekt Čitaj, pitaj poziva sve posjetitelje i na dijeljenje književnosti, i to donošenjem vlastite knjige, u zamjenu za koju možete uzeti koju drugu, i tako lijepe riječi s motom Šalji dalje poslati u čije tuđe ruke.

Komentari