Coca-Colina tvornica radosti otvorena za sve građane

Piše
Lorena Sikavica

Oct 25, 2019

Prvi posjetitelji, studenti Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obišli su novootvorenu Coca-Colinu tvornicu radosti i imali priliku zaviriti iza kulisa pripreme najpoznatijega napitka na svijetu.

Riječ je o centru za posjetitelje s čije se galerije može promatrati proces punjenja Coca-Cole i drugih napitaka u plastične i staklene bočice, a pritom saznati više informacija o povijesti te tvrtke u Hrvatskoj.

Fotografija 3

Coca-Cola je u Hrvatskoj prisutna već više od pet desetljeća, a njezin sustav čine tvrtke The CocaCola Company, vlasnica robnih marka, i Coca-Cola HBC Hrvatska, ovlaštena punionica zadužena za distribuciju i prodaju proizvoda. Kad je 1968. godine u zagrebačkoj punionici proizvedena prva bočica, Coca-Cola je u svojoj ponudi imala samo jednu robnu marku. Danas se ponosi paletom od više od 160 proizvoda, proizvede više od 140 milijuna litara različitih napitaka. Pritom čak 36 % proizvodnih sastojaka i usluga osiguravaju mjesni dobavljači.

Fotografija 1

Osim zanimljivih informacija o važnosti Coca-Cole kao istinski hrvatske tvrtke posjetitelji su mogli saznati više i o brojnim aktivnostima kojima Coca-Cola odgovara na različite društvene probleme i potiče razvoj zajednica u kojima posluje. Tako je višegodišnji projekt Coca-Colina podrška mladima pokrenut 2017. godine radi doprinosa rješavanju problema visoke nezaposlenosti mladih i dodatnoga razvoja njihovih znanja i vještina, a projektom Od izvora do mora Coca-Cola želi pridonijeti očuvanju vodenih resursa i smanjenju zagađenja okoliša ambalažnim otpadom.

Ako želite čuti još zanimljivih priča koje stoje iza najpoznatijega pića na svijetu, prijavite se za vođeni obilazak Coca-Coline punionice na mrežnim stranicama Coca-Cole HBC Hrvatska.

Komentari