Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 10, 2018

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović konferenciju Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj koja će se održati 11. i 12. svibnja 2018. u Školi narodnog zdravlja ‘Andrija Štampar’, Rockefellerova 4 u Zagrebu.

U javnosti je posljednjih godina sve popularnija tema odlaska mladih stručnjaka iz Hrvatske u druge europske i svjetske zemlje. Izuzetak nisu ni mladi zdravstveni djelatnici koje strani poslodavci zbog visoke razine znanja i dobrih iskustava s visokoobrazovanim Hrvatima dočekuju raširenih ruku. Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mlade zdravstvene djelatnike želi potaknuti i ohrabriti na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenoga sustava potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mladima vratili perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike – pacijente.

Studenti završnih godina studija, mladi zdravstveni djelatnici te svi zainteresirani dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu i saznaju koje im se mogućnosti i prednosti nude.

„Vjerujemo kako će svakom mladom zdravstvenom djelatniku, studentu i učeniku Dani zdravstvenih karijera u RH donijeti mnoštvo korisnih informacija koje će mu pomoći u budućem odabiru i pronalasku radnog mjesta. U Hrvatskoj, naravno!, – riječi su Danka Relića, predstojnika Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu.

Teme na kojima će biti fokus ove godine uključuju: profesionalni razvoj zdravstvenih djelatnika u RH, iskustva obrazovanja/rada zdravstvenih djelatnika u inozemstvužene u medicini – obitelj  i karijera, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vs. rad u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti, razvoj karijera zdravstvenih djelatnika u akademskom smjeru, sadašnjost i budućnost pripravničkoga staža zdravstvenih djelatnika, specijalističko usavršavanje doktora medicine / med. sestara, poticajne mjere za ostanak i rad u Hrvatskoj, nedostatak i neravnomjerna raspodjela zdravstvenih djelatnika te perspektive, procjene i planovi vezani za budućnost hrvatskoga zdravstva.

Cjelokupan program, raspored događanja te mogućnost prijave za besplatno sudjelovanje na “Danima zdravstvenih karijera u RH” dostupni su na web stranici konferencije: mef.unizg.hr/zdravstvene-karijere/

Izvor: unizg.hr

Komentari