“Danubius Young Scientists Award 2019”

Piše
Petra Haleš

Apr 11, 2019

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima iz područja Dunavske regije za tekuću godinu Danubius Young Scientist Award 2019.

Dodijelit će se 14 nagrada, svaka u iznosu od 1.200 eura, i to četrnaestero mladih znanstvenika – po jednom znanstveniku iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina). Svakoga kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveučiliste, akademija i sl.).

Broj nominacija po znanstvenoj organizaciji ograničen je na tri kandidata koji moraju biti s različitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina unutar određene organizacije. Međunarodni stručni žiri utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija te će najviše rangirani kandidat iz svake zemlje biti predložen za dodjelu nagrade.

S obzirom na to da kandidate nominira matično sveučilište, moli se da se prijedlozi kandidata sa svom potrebnom dokumentacijom dostave najkasnije do petka 19. travnja 2019. na e-mail: amihalic@unizg.hr

Krajnji rok kada Sveučilište mora dostaviti nominacije je 26. travnja 2019. Dodjela nagrada održat će se u studenome 2019.

Natječaj

Više informacija možete vidjeti ovdje.

Izvor: unizg.hr

Komentari