Detour – Ljeto u MSU

Piše
Lorena Sikavica

Jun 29, 2017

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i poneka country nota.

Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj”. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom djelovanju katapultirajući sam bend u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ga sve više tituliraju perjanicom novovalskog popa otvorivši im istovremeno veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Materijal, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je

Detouru top mjesto u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini. Početkom 2016. godine s najnovijim hit singlom ‘Zaljubila sam se’ poharali su domaće top liste gdje je pjesma od strane Hrvatske diskografske udruge dobila priznanje za najvrćeniju pjesmu u eteru radijskih postaja.

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodani koncert u Tvornici kulture i izlazak hvaljenog albuma ‘DETORU10’ bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine proslavivši deset godina rada, a kao kruna svega stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

„Zadovoljstvo nam je biti dijelom ovogodišnjeg programa ‘Ljeto u MSU’ i svirati na atraktivnoj lokaciji kao što je krovna terasa Muzeja. Uvijek nam je veselje svirati pred zagrebačkom publikom, do sada smo prošli dosta zanimljivih koncertnih prostora grada pa nam se ovaj čini nekako najneobičnijim. Nadamo se lijepom vremenu, a ono što publika može očekivati od nas je puna dva sata putovanja kroz naš opus dug 10 godina. Za razliku od prethodnih nastupa ovog puta našoj publici prepuštamo kreiranje koncertne liste, pa na našem i event page-u objeručke prihvaćamo prijedloge, a mi ćemo ih zapisati i pripremiti. Vidimo se 8. srpnja na krovu MSU-a!“, poručuju sjajni Detour.

Facebook

Komentari