Dijelovi tijela na kojima se nikad nemojte tetovirati

Piše
Mateo Galić

Dec 28, 2020

Tetoviranje se pokazalo vrlo popularnim trendom tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Postoje dijelovi tijela na kojima se nikada ne bi trebali tetovirati. Evo koji i zašto…

Statistika sugerira da 43 posto ljudi stavlja tetovaže kako bi odalo počast najmilijim, a 37 posto  – zbog stila. Ipak, liječnici i umjetnici tetovaža sugeriraju da postoje neka mjesta koja nisu idealna za tetoviranje.

Donosimo sedam područja vašeg tijela koja je najbolje ne tetovirati. Tu je i bonus na kraju članka u kojem možete pronaći kartu bolova za tetoviranje.

1. Lakat

Stručnjaci ne preporučuju tetoviranje na laktovima jer je na ovom području teško osigurati da tinta ostane. Štoviše, koža je vrlo debela na ovom području i treba joj puno udaraca iglom. Također postoji velika mogućnost da će vam, ako ne navlažite laktove, vrlo brzo izblijedjeti.

2. Pazuh

Pazuh je jedno od najbolnijih mjesta za tetoviranje. Bol može biti vrlo jaka i postupak će većini biti skoro neizdrživ.

3. Iza koljena

Područje iza koljena vrlo je osjetljivo i ima puno živčanih završetaka. Svaki put kad “zakucaju i nalete” (knock and a bump – ovo je terminologija umjetnika tetovaža koja opisuje njihovo ručno rukovanje), možete se osjećati krajnje nelagodno.

4. Ruke i prsti

Da, ovo su popularna mjesta za tetoviranje, ali stručnjaci kažu da se, prije svega, ne preporučuje imati tetovaže na rukama i prstima jer je ovo otvoreno područje i izlaganje suncu će puno utjecati na vašu tetovažu, tako da možda brzo izblijede. Osim toga, tetovaže na bočnim stranama prstiju često izblijede čim zacijele.

5. Rebra

Definitivno izgleda strašno, ali bol pri tetoviranju prsnog koša izuzetno je velika. Na drugom je mjestu nakon pazuha. Također, postupak zacjeljivanja može potrajati dulje ako žene moraju i dalje nositi grudnjak, a koža će im cijelo vrijeme biti nadražena.

6. Lice

Osim osjetljive kože i tone živčanih završetaka, umjetnici tetovaža kažu da je tetoviranje na licu zagarantirano samo 2-3 godine. Također, ako se odlučite za tetovaže na ovom dijelu tijela, morat ćete svakodnevno koristiti kremu za sunčanje.

7. Gležnjevi i potkoljenice

Cipele i čarape lako trljaju ova područja. I iz tog razloga, tetovaža vrlo brzo može izgubiti boje. Također, što se tiče boli, radi se o približno istoj razini koju uzrokuje tetoviranje preko rebra.

Bonus: Tablica bolova

Ispod možete vidjeti tablicu bolova kod tetovaža za muškarce i žene. Crvene zone su najbolnije. Narančasta i žuta zona manje su osjetljive. Plave zone su najbezbolnije:

5

Foto: Brightside: Tablica bolova

Foto: Pixabay

Komentari