Dina Levačić uskoro kreće u preplivavanje kanala Molokai

Piše
Vedran Mikulić

Aug 24, 2018

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić će, ako vremenski uvjeti dopuste, 25. kolovoza startati u preplivavanje kanala Molokai na Havajima, dugog 42 kilometra, odnosno dionicu od otoka Molokai do otoka Oahu. 

Dina Levačić, hrvatska daljinska plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, te ujedno i tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev otoka Cataline do San Pedra i La Manche, krenula je u novi poduhvat, preplivavanje kanala Molokai na Havajima, dugog 42 kilometra, odnosno dionicu od otoka Molokai do otoka Oahu.

1

Prije odlaska na put Dina je opisala kako je čeka zahtjevno preplivavanje, jer je to valovito područje oceana sa snažnim morskim strujama. Ipak, Dinu je bila zabrinuta zbog nečeg drugog. U kanalu Molokai ima, naime, morskih pasa.

– Bilo me prije strah morskih pasa, ali posljednjih dana to je najmanja briga i uopće me nije strah. Veća briga su mi meduze, jer manja je vjerojatnost da ću sresti morskog psa nego meduzu.

Dinina majka Željana, koja je prati na plivačkim maratonima, dodala je da mnogi pitaju hoće li zbog morskih pasa plivati u kavezu.

– Ona ne pliva u kavezu. Međutim, unajmili smo uređaj koji odašilje elektromagnetske valove u određenom krugu i Dina uvijek mora plivati u tom krugu. Taj je uređaj smješten na kajaku koji će cijelo vrijeme biti neposredno pokraj nje i najvažnije je da ona uvijek pliva u tom nekom pojasu – objasnila je Željana Levačić.

3

Dina će kanal Molokai pokušati preplivati u noći pa se za ovaj maraton pripremala noću i kako je rekla “psihički se pripremala na mrak i tamu”.

U ime ekipe portala x-ica.com i svih naših čitatelja, studenata diljem Hrvatske, Dini želimo da i ovaj puta ostvari svoj zacrtani cilj i da nam se što prije vrati kako bi ovaj i za nju, i za nas, nevjerojatan uspjeh proslavili zajedno.

Dina nam se jučer javila s Havaja…

Komentari