Dora Fanjek – studentica & poduzetnica

Piše
Ana Leko

Jul 24, 2015

Studentica, zaljubljenica u modu, ljubiteljica nakita i torbi te uspješna poduzetnica – sve je to Dora.

Gotovo svaka žena voli torbe i nakit i, koliko to mogućnosti pružaju, želi imati što više tih modnih dodataka. Dora nije iznimka. Svoju ljubav prema modi, torbama, nakitu i lijepom dizajnu Dora Fanjek pretočila je u vlastiti poduzetnički pothvat. Ova ambiciozna studentica osmislila je koncept studija za najam modnih dodataka – Silver Club.

Ljubav prema modi oduvijek postoji u meni, a kroz život se taj kreativan odnos prema odjeći posebno razvijao. Odlukom da upišem Tekstilno-tehnološki fakultet to je preraslo u nešto čime se želim baviti u životu. Situacija u Hrvatskoj je, nažalost, takva da mladi dizajneri nemaju puno prilike nešto konkretno napraviti. Tržište je malo, a konkurencija velika, stoga sam odlučila pokrenuti svoju priču. Ljubav prema torbicama i modnim dodatcima je izašla na površinu i spojila se u pravi business, za što sam imala iznimnu podršku prijatelja i obitelji.

Usklađivanje obaveza na fakultetu s poslovnim obavezama nije nimalo lako, ali na sreću Dora je pri kraju studija, tako da će se uskoro moći pohvaliti i s diplomom. Ovu buduću teoretičarku mode često pitaju je li joj inspiracija za ovakav klub bila Louise, Carriena asistentica iz filma Sex&City, na što spremno odgovara da to nije bio konkretan poticaj, već utjecaji sa svih strana.

Željela sam da se svi možemo poigravati s modnim dodatcima, mijenjati torbe i nakit, koji nisu nužno dizajnerski komadi, već nešto što si jedna tipična Zagrepčanka može priuštiti. A prednost je i to što svako malo možemo imati novu i drugačiju torbicu, a da nam to gotovo uopće ne zauzima mjesta u ormaru i sobi ili stanjuje novčanik.

S pokretanjem tvrtke Dora nije imala nikakvih problema. Procedura je tekla glatko, nije bilo nikakvih prepreka jer je sve dobro određeno i objašnjeno i ako se slijedi taj birokratski put, sve se brzo i jednostavno riješi. Što se pak prostora tiče, Dora je imala određene ideje.

Imala sam točno definirane zamisli jer se ipak radi o klubu, a ne o tipičnom dućanu. Željela sam jednu malo drugačiju atmosferu i utrošila sam malo više vremena dok nisam našla adekvatan prostor. Htjela sam da prostor bude u centru grada, da se do nas lako dođe i da smo svima pristupačni jer ovo je ipak jedan novi i drugačiji koncept u Hrvatskoj.

Sve artikle u Silver Clubu Dora Fanjek je sama prikupljala, kupovala preko interneta i u zagrebačkim dućanima. Osim toga, dio nakita izrađuje sama, a s vremenom će u ponudi imati i unikatni nakit drugih mladih i talentiranih dizajnera.

Photo galerija (13 slika)

Silver Club funkcionira poput knjižnice. Sve zainteresirane djevojke i žene mogu se učlaniti na godinu dana, a pri posuđivanju određenog predmeta trebaju platiti 10, 20 ili 30 kuna, ovisno o artiklu i onda se dva tjedna može uživati u prekrasnom modnom dodatku. Osim toga, Dora i njezin tim svakoj će djevojci pomoći pri odabiru savršenog komada koji pristaje uz određeni outfit.

U ovom prekrasnom prostoru koji djeluje poput dnenog boravka, za čije se uređenje pobrinula sama Dora, svaka će se pripadnica nježnijeg spola zasigurno osjećati kao u raju. A možda će Dorina uspješna poduzetnička priča još nekoga potaknuti da se ohrabri i svoje dobre ideje pretvori u vlastiti posao.

Kako i gdje se učlaniti u Silver Club pogledajte na službenim stranicama i facebooku.

Komentari