Druga radionica za Data Science entuzijaste

Piše
Petra Haleš

Apr 01, 2019

U sklopu jedinstvenog studentskog natjecanja Mozgalo, u četvrtak 4. travnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (dvorana A201) u 18 sati, održat će se druga radionica čija je tema Overfitting and Data Augmentation koju će voditi Fran Jurišić iz tvrtke ReversingLabs.

Jurišić će svima zainteresiranima objasniti kako koristiti stabla odluke i detektirati problematične dijelove skupa u svrhu boljeg upoznavanja podataka. Radionica se održava jer je tema izrazito relevantna za zadatak, a predviđaju se potencijalne poteškoće s overfittingom; s ciljem da se natjecateljima pomogne razumjeti podatke s kojima barataju i ovladati njima tijekom rješavanja zadatka. Druga radionica prvog ciklusa interaktivne je prirode, a otvorena je za sve zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem Mozgalu.

Mozgalo je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.

Za više informacija o natjecanju posjetite službenu i Facebook stranicu.

Komentari