Đumbiroterapija

Piše
Petra Haleš

Mar 13, 2019

Fantastična terapija uz ljekoviti đumbir dati će vašem tijelu potrebnu snagu i energiju u hladnijim danima.

Đumbir je jedna od namirnica s kojom ćete postići nevjerojatne rezultate. Prevenirajte svoje zdravstveno stanje, uz ovu jedinstvenu namirnicu koju koristite u svojoj prehrani, ali na nov način uz ljekovitu masažu. prehrani.

Đumbir nam je dobro poznat kao aromatičan začin o kojem se puno govori i piše, a kojeg koristimo u jelima i čajevima.
Ono što je možda nekima manje poznato je da se đumbir od davnina koristio u svrhu liječenja.

Đumbir je, naime, jedina ljekovita biljka koja ima svojstvo prodiranja duboko u tkivo tako da topi i omekšava masne nakupine, pomaže eliminaciji oslobođenih toksina, snižava kolesterol i krvni tlak te izuzetno potiče cirkulaciju i jača imuni sustav.

Vrući oblozi od đumbira prava su blagodat za tijelo

Oblozima od đumbira koje primjenjujemo kao terapiju možemo poboljšati razne akutne i kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, ukočen vrat i slično.

Većina tih stanja nastaju kao posljedica zastoja u cirkulaciji krvi i tjelesnih tekućina pa je terapija đumbirovim oblozima izuzetno uspješna u otklanjanju takvih problema s kojima se većina ljudi danas susreće.

Sam tretman duboko je opuštajući i umirujući, a osoba nakon tretmana može osjetiti pokretanje životne energije.

Oblozi se primjenjuju na mjestima koja su bolna ili ukočena, najčešće u području leđa, ramena ili trbuha, te se vrući oblozi izmjenjuju u gotovo jednosatnom tretmanu.

Izuzetno je ugodno primjenjivati ih u području bubrega, jer ih đumbir zagrijava i jača što nam otklanja osjećaj umora i daje energiju

Đumbiroterapiju ne moramo nužno koristiti kada smo već u stanju boli ili ukočenosti, već i kao preventivu u svrhu jačanja cirkulacije kako bismo izbjegli zastoj i sve posljedice koje zatim nastaju kao posljedica.

Više pročitajte na: wish.hr

Komentari