Edukativni program za mlade “Otvorena klima”

Piše
Petra Haleš

Jan 21, 2020

“Otvorena klima” posebno je dizajniran trodnevni interaktivni edukativni program za mlade koji odgovara na pitanje “Ako želim promijeniti svijet, ako želim promijeniti klimu, kako da to učinim? 

Otvorena klima je digitalni policy lab gdje mladi (od 14 do 30 godina) koji dijele interes za klimatske promjene i motivaciju da utječu na klimatske promjene, imaju mogućnost raditi s preko 20 hrvatskih i europskih stručnjaka na svojim rješenjima te na tome kako rješenjima utjecati na one koji donose odluke.

Tijekom edukacije naučiti ćete vještine kao što su online istraživanje, provjera podataka i informacija, storytelling, izrada policy rješenja, zagovaranje i lobiranje, teamski rad, networking.

Prvi dan hrvatski i poljski hakeri, factchekeri, novinari i storytelleri vodit ćevs kroz proces istraživanja i objavljivanja o temama koje želimo promijeniti. Drugi dan, stručnjak za stvaranje policy rješenja iz ureda premijera UK pomoći će vam da osmislite i formulirate rješenja za klimatske promjene u Hrvatskoj. Treći dan, naša rješenja će te naučiti zagovarati uz pomoć Good Lobby-a, organizacije iz Bruxellsa i hrvatskih lobista, a u drugom dijelu dana razgovarati će se s ljudima koji u svom poslu odlučuju o klimatskim promjenama u Hrvatskoj.

Organizatori su Impact House Consulting & UK Embassy in Croatia.

Edukacija se provodi od 27. do 29. veljače 2020. godine, a potpuno je besplatna kao i putovanje i smještaj za mlade izvan Zagreba.

Više informacija i prijavu možete obaviti ovdje.

Komentari