EFRI posjetila veleposlanica Republike Slovenije

Piše
Lorena Sikavica

Dec 14, 2017

Kakva je budućnost Europske Unije te kako se odnositi prema trenutno najprioritetnijim situacijama na predavanju na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u srijedu 13. prosinca govorila je Njezina Ekselencija Smiljana Knez.

Tijekom predavanja pod nazivom Slovenia and the European Union – Economic Aspects osvrnula se i na temu širenja Europske Unije, kao i očuvanja njezine sigurnosti, predstavljajući pritom glavne izazove EU koje države članice moraju sustavno rješavati.

Veleposlanica Knez predstavila je Republiku Sloveniju i njezinu vanjsku politiku u kojoj je osobit značaj ima gospodarska diplomacija. Jedna od tema izlaganja Njezine Ekselencije bili su i bilateralni odnosi Republike Slovenije i Republike Hrvatske, s naglaskom na gospodarsku suradnju.

Njezina Ekselencija gospođa Smiljana Knez dužnost veleposlanice u Republici Hrvatskoj obnaša od veljače 2016. godine. U razdoblju od 2011. do 2015. godine bila je na čelu slovenskog veleposlanstva u Pragu, a prije toga bila je zamjenica veleposlanika u Londonu i Pragu.

Ima bogato iskustvo u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije gdje je radila na različitim područjima, a najduže je obavljala posao voditeljice sektora za ljudske resurse. Magistrirala je na Kings College u Londonu te 2013. godine doktorirala na ljubljanskom sveučilištu.

Photo galerija (3 slika)

Komentari