Egipatska ili depilacija šećernom pastom?

Piše
Kristina Jelić

Apr 12, 2015

Iako spada u najstarije načine uklanjanja dlačica, egipatska depilacija  jedna je od najpopularnijih metoda depilacije. Najsličnija je depilaciji voskom, a uz malo prakse može se uspješno provesti i kod kuće.

EgipatskaDepilacija

Naime, smjesa šećerne paste nanosi se vrhovima prstiju u obrnutom smjeru od prirodnog rasta dlačica. Prije uklanjanja paste potrebno je još par puta prstima proći po istom području kako bi pasta obavila što više dlačica, zatim se kratkim kontroliranim trzajem ukloni pasta  i  postupak se ponovi. Ovom metodom uklanja se 90 posto dlačica s korijenom.

.
Prednosti

1. Šećerna pasta ne lijepi se za kožu, samo za dlačice pa je tretman manje bolan.
2. Pasta se nanosi na dlačice dužine 3-4 milimetra, a s lakoćom uklanja i urasle dlačice.
3. Ovom tehnikom depiliranja uklanjaju se i mrtve stanice na površini kože pa je nakon postupka koža glatka i sjajna, a dlačice s vremenom postaju sve tanje i rjeđe.
4. Depiliranje šećernom pastom preporučuje se osobama s osjetljivom kožom jer ne izaziva iritacije i upalne procese, a mogu se depilirati i osobe s problemom proširenih vena i kapilara.
5. Odlična je za depiliranje pazuha, bikini zone ili poznate “brazilke”.

Savjet plus: Otuširajte se toplom vodom prije depilacije  i na taj način otvorite pore pa će se dlačice puno lakše i bezbolnije ukloniti.

Komentari