Ekonomska klinika organizira kino na EFZG-u

Piše
Lorena Sikavica

Oct 21, 2019

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, organizira projekt pod nazivom „Kino na EFZG“ koji je osmišljen s namjerom proširenja znanja studenata o ekonomskim temama i pojmovima putem projekcije filmova koji pobliže i kroz primjere pojašnjavaju značajne ekonomske događaje i teme koje se redovito obrađuju u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu.

U neformalnom okruženju i uz zanimljive goste i govornike studenti žele potaknuti kolege da više istražuju i putem filmskih uspješnica upoznaju primjene ekonomskih koncepata i događaje koji su obilježili modernu ekonomiju te tako povezuju zbivanja u sadašnjost i bližoj povijesti se ekonomskom teorijom i gradivom koje se obrađuje na fakultetu.

Primijetili smo da postoji niz filmova koji na zanimljiv način prikazuju događaje o kojima često pričamo na predavanjima, no rijetko tko od studenata samostalno izdvoji vrijeme doista i pogledati preporučene naslove. Iz tog razloga odlučili smo stvoriti dodatne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prostoru fakulteta gdje će studenti na manje formalan način i u opuštenoj atmosferi gledanja filmova ekonomske tematike upotpuniti znanja stečena tijekom studiranja. Naš glavni cilj je razvijati veću zainteresiranost studenata za aktualnosti u svom okruženju i svijest o promjenama koje donosi suvremeno doba kako bismo postali kompetentni i kreativni ekonomisti koji će se znati nositi s izazovima budućnosti“, ističe Tena Kiš, voditeljica projekta „Kino na EFZG-u“.

Članovi Ekonomske klinike napravili su tako iskorak u podizanju standarda formalnog obrazovanja studenata pružajući mogućnost proširivanja znanja o zanimljivim fenomenima uz kokice i pravi ugođaj kino dvorane na svom fakultetu.

Nakon uspješne prve projekcije održane u svibnju na kojoj je prisustvovalo oko četiristo studenata sa Ekonomskog, a i drugih fakulteta, Ekonomska klinika organizira drugu po redu projekciju filma koja će se održati 23. listopada 2019. godine s početkom u 18 sati u dvorani 15 (Kongresna dvorana EFZG-a ). Ovoga puta tema je zaštita osobnih podataka na internetu – tko koristi naše podatke, na koji način se kreiraju personalizirani oglasi, možemo li zaštiti osobne podatke i imamo li razloga to činiti.

Ulaz je slobodan i besplatan za sve studente bez obzira s kojeg fakulteta dolaze.

Događaj se sastoji se od dva dijela – uvodnog gostovanja zanimljivih govornika s neposrednim iskustvom u području teme filma i same projekcije filma Snowden. Edward Snowden smatra da masovni nadzor stanovništva i prikupljanje osobnih podataka na ilegalan način nije moralan te je odlučo dokaze predati javnosti. Zbog njega su mijenjani zakoni u SAD-u i Velikoj Britaniji, tužene su vlasti, a internetske tvrtke su uvele zaštitu podataka kao standard u poslovanju. Osim filmske projekcije i panel rasprave studentima će biti omogućene besplatne kokice, Cockta i pokloni iznenađenja te ih očekuje ugođaj prave filmske dvorane i odlaska u kino.

Komentari