12. Međunarodni znanstveni skup Challenges of Europe

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 17, 2017

Jučer je na Ekonomskom fakultetu u Splitu najavljen 12. Međunarodni znanstveni skup Challenges of Europe: Innovative Responses for Resilient Growth and Competiveness, u organizaciji Ekonomskog fakulteta.

Svečano otvorenje Međunarodnog znanstvenog skupa održat će se u srijedu, 17. svibnja s početkom u 11 sati u Bolu, na otoku Braču, Hotel Elaphusa, gdje će prisutne pozdraviti i Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović te ministar obrazovanja, prof.dr.sc. Pavao Barišić.

Prof. dr. sc. Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu, naglasila je kako je na dosadašnjim skupovima sudjelovalo više od 1600 autora s preko 1.300 radova iz 60 zemalja diljem svijeta. Kao cilj ovog skupa istaknula je promoviranje razmjene znanja i inovacija vezanih uz faktore koji utječu na konkurentnost, promatrajući pri tom posebice perspektivu hrvatskih inicijatora gospodarske aktivnosti.

Predsjednik Programskog odbora znanstvenog skupa, prof. dr. sc. Ivan Pavić, osvrnuo se na početke konferencije koja datira iz davne 1995. godine, kao i na povezivanje domaćih znanstvenika s uglednim znanstvenicima iz cijelog svijeta. Posebno je naglasio činjenicu kako će na ovogodišnjem skupu svoja doktorska istraživanja predstaviti 19 kandidata, koji su većinom iz zemalja EU, a ovaj su skup izabrali kao relevantno mjesto za diskutiranje svojih doktorskih tema.

Doc. dr. sc. Vinko Muštra, predsjednik organizacijskog odbora konferencije, istaknuo je kako ovaj međunarodni skup ima karakter „znanstvene Ultre“. Govornici na ovom znanstvenom skupu ugledni su svjetski znanstvenici, među kojima se osobito ističe dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2014. godine, prof. dr. sc. Jean Tirole, koji će u sklopu konferencije održati plenarno predavanje.

Na međunarodnom skupu plenarna predavanja će održati i drugi eminentni predavači, poput generalnog direktora Glavne uprave za istraživanje i razvoj Europske Komisije, Mr. Robert-Jan Smitsa, predsjednika Svjetskog Udruženja Regionalnih Ekonomista (RSAI) prof. dr. sc. Andresa Rodriguez-Posea te jednog od utemeljitelja teorije kompleksnosti u ekonomiji prof. dr.sc Carsa Hommesa.

Domaćoj će se publici na Bolu predstaviti i najznačajniji hrvatski ekonomist s jedne od najprestižnijih svjetskih institucija, MIT Sloan School of Management, prof. dr. sc. Dražen Prelec.

Cjelokupni program konferencije možete pronaći na ovom linku.

Komentari