Evo kako se riješiti komaraca

Piše
Domagoj Vušak

Jun 24, 2021

Ako se želite riješiti komaraca, sve što trebate napraviti jest pročitati savjete koje donosimo.

Ljeto je pred vratima, a osim uživanja na suncu, ispijanja koktela i kupanja, ono donosi i komarce kojih je sve više i koji nas neumorno tjeraju na smišljanje novih načina kako ih istrijebiti.

Ako je vjerovati stručnjacima, sađenjem nekih od ovih biljaka možete odbiti komarce i maknuti ih dalje od svog dvorišta.

Donosimo vam pet biljaka koje će vas spasiti od komaraca.

1. Bosiljak

Aromatična biljka poznata po umirujućem i antibakterijskom djelovanju. Osim što rješava probavne probleme, grčeve i razne bolove, ova biljka odbija komarce i dat će vam mir, kako usred noći, tako i preko dana.

2. Menta

Ulje mente odlično je u borbi protiv komaraca. Osim što biljka mente odbija komarce, njezino ulje može se nanijeti na ubod i tako olakšati svrbež.

3. Lavanda

Divna biljka karakterističnog mirisa i izgleda savršena je dopuna svakom dvorištu. No, osim tog, ova biljka će vas štititi od komaraca, a ulje lavande možete nanijeti po koži i tako otjerati ove dosadne insekte.

4. Ružmarin

Ružmarin je savršena biljka za roštiljanje na otvorenom. Naime, u vatru ubacite malo ružmarina ili žalfije, a miris zapaljenih biljaka štitit će vas od komaraca i djelovati umirujuće na vaša čula.

5. Citronela

Ova biljka vrlo se često koristi u proizvodnji sredstava za zaštitu od komaraca. To je vrsta trave koja ima intenzivan miris limuna, a držat će komarce podalje od vašeg doma.

Foto: Pixabay

Komentari