Facebook oduševio novom opcijom

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 21, 2020

Facebook je predstavio novu opciju koja omogućuje korisnicima da izrade vlastiti avatar. 

Avatari se mogu oblikovati tako da izgledaju baš poput nas te se zatim mogu koristiti kao Facebook naljepnice u komentarima ili na Messengeru.

Avatar je zamišljen kao digitalni lik kojim korisnici mogu izraziti svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio Snapchat, piše The Sun.

Facebook navodi kako im je cilj privući mlađu publiku:

Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na Facebooku – napisala je Fidji Simo, koja je zadužena za Facebook aplikaciju.

Kreiranje avatara je vrlo jednostavno, a za to vam je potrebna potrebna aplikacija Messenger.

Kada instalirate Messenger, sve što trebate je kliknuti na karticu naljepnice i pojavit će vam se mogućnost kreiranja vlastitog avatara.

Cilj je napraviti avatara koji što više liči na vas. Prilikom kreiranja sve značajke postavljate ručno. Korisnici mogu oblikovati avatar tako da odaberu oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu također odjenuti avatar, našminkati ga ili mu staviti naočale. Izgled avatara možete promijeniti u svakom trenutku.

Tijekom izrade avatara možete upaliti kameru, koja će vam služi kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema samom sebi. Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.

Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je ažurirati Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš račun, ali iz Facebooka poručuju da budete strpljivi.

Foto: pixabay

Komentari