FER Open Air 2019.

Piše
Petra Haleš

svibnja 29, 2019

U subotu, 1. lipnja parkiralište pored FER-a pretvara se u utočište za sve željne dobre glazbe i zabave.

Na pozornici pored C zgrade FER-a tom prilikom zasvirat će:

JeboTon ansambl već su poznati zabavljači zagrebačkih ulica koje ne treba posebno predstavljati. Otvorili su KSET-ovu koncertnu sezonu promocijom svojeg debi albuma “Širi ljubav ili šuti!”, a sada je u stilu i zatvaraju.

Them Moose Rush zatrest će pozornicu pored FER-a svojim energičnim progresivnim rockom kojeg su nedavno imali prilike predstaviti i Ujedinjenom Kraljevstvu na svojoj turneji. Njihov album “Don’t Pick Your Noise” bio je jedno od najboljih domaćih izdanja u 2018. godini odlično prihvaćen od publike i kritike.

Eksperimentalni rock trojac ZMaJ iz Virovitice vraća se u Zagreb nakon skoro jednogodišnje pauze, posljednji put nastupali su na INmusic festivalu. Na svoja dosad izdana 3 EP-a predstavili su originalan zvuk koji se uvelike temelji na elektronici i tjera na ples već na prvom slušanju, a trenutno rade na novom materijalu.

Beogradski trojac Dogs in Kavala nastupio je na više festivala u Hrvatskoj te tako stekao određeno sljedbeništvo, a 1. lipnja zagrebačkoj publici predstavit će svoj surf rock zvuk koji sadrži primjese garagea i psihodelije.

Iggy Biznis i Đoni Paranoja, tj. 2 Kitice, dvojac koji nas nasmijava već godina svojim ljetnim hitovima i originalnim videima, po prvi put će javno nastupiti te izvesti neke od svojih bezvremenskih pjesama. Također, Iggy Biznis nedavno je izdao i solo album naziva “Di si bio kaj si radio” tako da možemo očekivati premijerne izvedbe pjesama s tog uratka.

dRBonito su poznati kao finalisti KSET-ovog natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?! Gdje su nam predstavljali svoj prvi EP. Od tad su izdali album prvijenac “Topare 5/24”, a nedavno su izdali i novi EP “Zablaće”. Radi se o kombinaciji gitara, bas i bubanj – minimalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Nakon nastupa spomenutih izvođača selimo se u KSET gdje će nas do sitnih jutarnjih sati zabavljati Disco sekcija KSET-a.

Projekt organiziraju Studentski zbor FER-a (SZ FER), Klub studenata elektrotehnike (KSET), Savez studenata FER-a (SS FER) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER).

Komentari