Untitled

FOI-ju odobrena sredstva za projekt “Study4Career”

Piše
Petra Haleš

Mar 09, 2020

Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. 

Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna (99.433.635,49 KN), a jedan od njih je i projekt pod nazivom ‘Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike’, čiji je nositelj FOI.

a

Ugovore su dobitnicima potpora uručili ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, g. Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava, g. Vicko Mardešić.

Ugovor za projekt FOI-ja pod nazivom ‘Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike’ potpisala je dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Voditeljica projekta “Study4Career” je doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI), a svrha projekta je razvoj karijere studenata FOI-ja kroz unapređenje kvalitete postojeće stručne prakse i razvoj novog modela stručne prakse, razvoj i provedbu inovativnih modela učenja kroz rad te provedbu stručne prakse i unapređenje aktivnosti CPSRK-a.

sss

Usluge CPSRK-a (kao što su individualna savjetovanja, provedba stručne prakse te povezivanje s poslodavcima i alumnijima) godišnje koristi više od 500 studenata. Provodeći projekt, u suradnji s partnerima – tvrtkom Pixel Industry (Northwest Agency), Techpark Varaždin i Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), razvit će se novi informacijski sustav koji će podržati i unaprijediti rad Centra, a studentima omogućiti bolje povezivanje s poslodavcima te ojačati kompetencije djelatnika Centra kako bi se razvile i pružile nove usluge akademskog i karijernog savjetovanja studenata.

Pozitivni utjecaj projekt će imati na sudionike projekta i buduće generacije studenata FOI-ja kojima će se omogućiti stjecanje praktičnih vještina za zapošljivost kroz nastavne i iznannastavne aktivnosti te rad na konkretnim projektima s poslodavcima. U konačnici, projekt doprinosi ostvarenju misije FOI-ja da obrazuje studente dugoročne konkurentne na tržištu rada, a znanja i resursi stečeni kroz projekt koristit će se kao primjer dobre prakse prema poslodavcima kao krajnjim korisnicima i drugim visokim učilištima.

Vrijednost projekta je 3.939.784,99 kuna, a bespovratna potpora iznosi 100 posto.

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.